Polislere sorular Çerkezköy'den geldi

Önceki gün sabah düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 17 polisin şefi olan Tekirdağ İstihbarat Şubesi eski müdürü Halil Hilal Seyfi, Çerkezköy'ü adres gösterdi. Seyfi, "3 bin tane numara

GÜNDEM 13.11.2014 14:45:00 0
Polislere sorular Çerkezköy

Sabaha karşı 7 ilde gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan 17 polisin şefi olan Tekirdağ İstihbarat Şube Müdürü Halil Hilal Seyfi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu. Seyfi, Çerkezköy’ü adres gösterirken, “3 bin tane numara dinlemişim. Benim karşıma 30 tane numara çıkarmışlar. Diyorlar ki, ‘Sen bu 30 numarayı niye dinledin?’ Bakın yasa dışı dinleme değil. Bu 30 numaranın 24 tanesi Çerkezköy Belediyesi’yle alakalı yolsuzluk dosyası.”diye konuştu.

 

TESLİM OLMADAN ÖNCE AÇIKLAMA YAPTI

Önceki gün sabah saatlerinde aralarında Tekirdağ’ın da bulunduğu 7 ilde yapılan operasyonla gözaltına alınan bazı emniyet görevlileri, soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Eski Tekirdağ İstihbarat Şube Müdürü Halil Hilal Seyfi de, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu. Seyfi teslim olmadan önce basın mensuplarının sorularını cevapladı.

 

3 BİN DİNLEME YAPTIM 30’UNU SORUYORLAR

Bir gazete küpürüyle soruşturma başlatıldığını söyleyen Seyfi, ‘yasa dışı dinleme yapmakla suçlandıklarını ancak, yaptıkları dinlemelerin yasa dışı olmadığını söyledi. Yasa dışı dinleme yapmadıklarını savunan Seyfi,  “Hepsinin mahkeme kararları var. Ben Tekirdağ İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde 2009’dan 2014’e kadar 3 bin tane numara dinlemişim. Benim karşıma 30 tane numara çıkarmışlar. Diyorlar ki, ‘Sen bu 30 numarayı niye dinledin?’ Bakın yasa dışı dinleme değil. Bu 30 numaranın 24 tanesi Çerkezköy Belediyesi’yle alakalı yolsuzluk dosyası. Çerkezköy Belediyesi AK Parti’ye ait. Biz Çorlu ve Tekirdağ Belediyesi’ne de yaptık. CHP’li belediye. Biz kimsenin partisinin polisi değiliz. Biz bu milletin polisiyiz. Yetimin hakkını kimseye yedirmeyiz.” diye konuştu.

 

BAŞBAKAN’IN HAYATINI KURTARDIK

Açıklamalarında gözaltına alınan 17 polise dikkat çeken Seyfi şöyle devam etti: “Şu anda 17 arkadaşım gözaltında. Buradan onların akrabalarına, anne ve babalarına, memleketteki köylülerine sesleniyorum; bu insanlar vatanı ve milleti için çalıştılar. Hatta bu arkadaşlar geçen sene Başbakan’a suikastı engelledi. Nasıl mı? 30 kilogram patlayıcıyı El Kaide terör örgütü mensubu 2 tane şahıs. 8 ay bu insanlar İran’da eğitim görmüşler. Geldiler. Büyükçekmece’de bombayı hazırladılar. Başbakanımızın gireceği bir binaya yerleştirip, binayı komple havaya uçurmayı planlıyorlardı. Bombayı hazırlık safhasında biz aldık. Bombayı alanlar gözaltına alınıyor. Biz bombayı aldık. Yapılan inceleme neticesinde uzun namlulu silahlar var. Ama ne hikmetse biz çalışmaya devam ettirilmedik. Bu silahlar yakalanmadı. Biz niye görevden alındık? Bu silahların yakalanmasına niçin izin verilmedi? Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; onu seven insanlara sesleniyorum; onu kurtaran insanlar şu an içeride. Biz bunu hiç kimse için yapmadık. Biz bunları hiçbir menfaat beklemeden yaptık. Biz bunu hiçbir yerde anlatmayız. Silahımız, kimliğimiz alındı. Gazetelere yasa dışı dinleme yaptı diye fotoğrafımız verildi. Bunların hesabını kim verecek?”diye sordu.

 “Bizim muradımız şehit olmaktır.” diyen Seyfi, “Yerimiz belli, yurdumuz belli. Gözaltına alınan polis yakınlarına sesleniyorum; eğmesinler başını. Onların çocukları Başbakanın hayatını kurtardı. Hiçbir yasa dışı dinleme yoktur. Bu kahraman arkadaşlarımıza verilecek tüm cezaya razıyım.” açıklamasında bulundu.

 

DİĞER İLLERE MESAJ VERİLİYOR

Operasyonunun İstanbul’dan yapılmasını eleştiren Polis Müdürü Seyfi, “Buradan diğer illere mesaj veriliyor. ‘Siz bıraktınız. Biz tutuklayacağız.’ deniyor. Tekirdağ’da Sulh Ceza Mahkemesi yok mu? Olay orada olmadı mı? Olay orada işlenmedi mi? Biz bu vatana millete hizmet etmek istiyoruz. Bizim yeterince düşmanımız var. Düşman görmek isteyen çevre ülkelere baksın. Dağlara baksınlar. Verin silahımızı. Bugün sokak ortasında öldürülen insanları görünce ağlıyoruz. Para pul istemiyoruz. Sadece çalışmak istiyoruz.”

 

Marmara Haber