Park halindeki araçları soydu polisten kaçamadılar

Çorlu'da park halindeki çok sayıda araçtan çanta ve değerli eşyaları çalan iki kişi polis tarafından kovalamaca sonucu yakalandı. Yakalanan zanlılardan Yüksel Y.'nin cezaevinden 2 ay önce kaçt

GÜNDEM 13.11.2014 14:43:00 0
Park halindeki araçları soydu polisten kaçamadılar

Edinilen bilgiye göre, ilçe genelinde son bir haftada Kazımiye Mahallesi Yakut Sokak üzerinde park halindeki çok sayıda aracın camlarının kırılarak çanta ve değerli eşyaları çalan hırsızlar polisi harekete geçirdi. Bunun üzerine Asayiş Büro Amirliği ekipleri MOBESE kameralarını incelemeye aldı. Kameralara takılan tüm plakalar incelenirken, sistemde ilçeye giriş yapan 34 AG 9952 plakalı otomobilin İstanbul Küçükçekmece ilçesinden çalıntı olması üzerine araç plakası kayda alındı.

 

POLİS EKİPLERİNİN GÖZLERİ ÖNÜNDE ÇALDILAR

Zanlıların kullandığı aracın Yakut Sokak üzerinde olduğu ihbarı gelmesiyle polis sokak üzerinde tedbir aldı. Polislerin gözü önünde yaşanan olayda, zanlılar, Sevinç K.’ye ait 34 RUB 44 plakalı otomobilin yanında durdu. Bunun üzerine araçtan inen zanlının biri arka camı kırarak içinde bulunan çantayı aldı. Bunu gören polis ekipleri, aracı tekrar takip ettiği sırada zanlılar takip edildiğini anlamaları üzerine kaçmaya başladı. İlçenin tüm çıkışları polis barikatları ile kapatılırken, hırsızlar ve polis arasında kovalamaca başladı.

 

CEZAEVİNDEN FİRAR ETMİŞ

Çevre yolundan Çerkezköy yoluna girerek hızla kaçmaya başlayan aracın arkasına düşen ekipler, kısa sürede fakülte üst geçit mevkiinde aracı durdurmak istedi. Zanlılar iki polis aracına çarparak dururken, araçta bulunan Yüksel Y., Sinan Ö., hemen araçtan indirilerek etkisiz hale getirildi. Yakalanan zanlılardan Yüksel Y.'nin 125 adet suç kaydı olduğu ve Silivri Cezaevi'nden 2 ay önce firar ettiği belirtildi. Ayrıca Yüksel Y.’nin 2011 yılında Çorlu’da karıştığı gasp olayından da arandığı belirlendi. Diğer zanlı Sinan Ö.’nün de 60 suç kaydının bulunduğu 2 ayrı suçtan da arandığı belirlendi. Araçta yapılan aramada Sevinç K.’ye ait çanta bulunurken, bir adet eldiven ve çok sayıda cep telefonu ele geçirildi. 

Yakalanan zanlıların sorguları sürüyor.

 

 

Marmara Haber