Başkan Akay şampiyonları ağırladı

İstanbul'da düzenlenen Dünya Mücadele Sanatları Festivali'nde 3 birincilik kazanan Çerkezköylü sporcular Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından ağırlandı

SPOR 12.11.2014 16:28:00 0
Başkan Akay  şampiyonları ağırladı

İstanbul Bağçılar Olimpik Spor Salonu’nda gerçekleşen 4. Dünya Mücadele Sanatları Festivali’nde 3 birincilik alan Çerkezköy Ferdi Spor Kulübü’nün şampiyon sporcuları Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından makamında kabul edildi. Ferdi Spor Kulübü’nün sporcularından Ferdi Doğan, Mustafa Acar ve Muhammer Büyükcambaz kendi yaş guruplarında birincilik elde etmişti.

 

 BU ŞAMPİYONA TÜRKİYE’DE İLK KEZ YAPILDI

Ferdi Spor Kulübü’nün hem yönetimini hem de antrenörlüğünü yapan Külüp Başkanı Ferdi Doğan ve Başkan Yardımcısı Mustafa Acar, Mücadele Sanatları Festivali Spor etkinliğinin ilk kez bu yıl Türkiye’de yapıldığını söyledi. Ferdi Spor Kulübü olarak Tekirdağ’ı Çerkezköy’den bu dünya şampiyonasında temsil etmekten ve derece yaparak şampiyonluk ile dönmekten son derece onur durduklarını ve mutlu olduklarını anlattı. Kulüp Başkanı ve Antrenörü Ferdi Doğan, “Şampiyonaya inançla katıldık.Ve kendimize dedik ki bu şampiyonadan mutlaka en az bir derece elde edelim. Ama bizim azmimiz ve inancımız karşısında güçlü rakiplerimizi tek tek mağlup ederek ben, Mustafa Acar arkadaşım ve bizim medarı iftarımız olan öğrencimiz Muhammer Büyükcambaz’da kendi yaş grubunda birincilik elde ederek, şampiyonadan üç birincilik alarak Çerkezköy’e döndük. Ferdi Spor Kulübü olarak böylesine önemli bir şampiyonada üç birincilik alarak ilçemizin ve İlimizin ismini büyük kitlelere duyurduk. Sevinçliyiz. Şampiyonların adresi olmayı sürdüreceğiz.”diye konuştu.

 

ÇERKEZKÖYLÜ SPORCULAR OLARAK BÜYÜK İLGİ GÖRDÜK

Ferdi Spor kulübü Başkan Yardımcısı ve Antrenörü Mustafa Acar’da, Başkan Vahap Akay’a şunları anlattı: “Bu yıl 4.’sü ülkemizde gerçekleşen ‘Dünya Mücadele Sanatları Festivali Spor Şampiyonası’ gerçekten çok güzel ve mükemmel bir şampiyona oldu. Şampiyonaya Çerkezköy’den katıldığımızı söyleyince çok büyük bir ilgiyle karşılandık. Şampiyona süresincede bize olan ilgi ve alaka çok büyük oldu. Neden bu kadar ilgi gördüğümüzü araştırdık ve ilçemizdeki spor kulüplerinin de devamlı şampiyonalarda derece almaları gösterildi. Bu şampiyonada da Çerkezköy’ün sporda çok iyi yerlerde olduğunun bir göstergesidir. Biz inanıyoruz ki Çerkezköy sporun her dalında daha da iyi olacak. Sanayi kenti olan ilçemizin spor alanında ismini dünya duyacak. Ferdi Spor Kulübü olarak spora gönül vermiş gençlerimizi eğiterek ülke sporuna kazandırmak ve kendi branşlarında başarılar elde ederek ülkemizin,ilimizin ve ilçemizin ismini geniş kitlelere  duyurmaları ve aynı zamanda esas olan Türk sporumuzun dünyada lider konuma yükselmesidir.Bu konuda her spor branşındaki sporcularımız gerekeni yaptıklarını görüyoruz. Tabii ki en büyük eksikliğimiz gerekli destek ve katkının yeterli olmaması. Kısa zaman içinde de gerek sizler gerek sivil toplum kuruluşlarımızın desteğine ve katkılarına ihtiyacımız var. Bizlere verilecek katkı ve destek başarılarımıza başarı katacağı gibi Türk sporunu da kalkındıracaktır. Bizleri yoğun iş temponuzda ağırladığınız için çok teşekkür ediyoruz.”

 

BAŞARIMDA ANTRENÖRLERİMİN KATKISI BÜYÜK

Uluslararası şampiyona olan 4. Dünya Mücadele Sanatları Festivali spor şampiyonasına katılmaktan ve birincilik elde etmekten son derece mutluluk duyduğunu ve başarısında en büyük katkının da antrenörleri olduğunu belirten Muahammer Büyükcambaz ise şunları söyledi: “İlk kez böyle uluslararası bir şampiyonaya katıldım. Müsabakalara çıkmadan önce çok heyecanlıydım. Benim heyecanımı paylaşarak maçlara  motive eden antrenörlerimi Ferdi Doğan ve Mustafa Acar müsabakalar boyunca da verdikleri taktikleri yerinde ve zamanında uygulayarak başarı sağladım. Hocalarım zaten kendileri de çok başarılı birer sporcu olmaları nedeniyle bana öğrettiklerini müsabakalara yansıtmam ve derece almam benim kadar hocalarımda çok mutlu etti. Hocalarımın mutlu olması beni de çok duygulandırdı ve mutlu etti. Şampiyonada biz ferdi olarak mücadele vermiş olmamıza rağmen tam bir ekip mücadelesi  anlayışıyla müsabakalara çıktık. Bizim tek düşüncemiz vardı o da bu şampiyonadan mutlaka derece ile dönmek. İnandık ve başardık. İnşallah bundan böylede bu başarılarımıza yenilerini ekleyeceğiz.”

 

 SİZLERLE GURURLANDIK

Başarılı sporcuları dinleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, tek tek kutlayarak, “Bu gün üç şampiyon sporcumuzu ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Belediyemizin spora destek  için belli kriterleri var. Sporla ilgili elimizden geldiğince gerek bireysel spor  dallarında gerekse kulüp bazında katkı sağlamaya çalışıyoruz.Spor geleceğimiz gençlerinin sporun her dalında başarılı olmasıdır.Spor aynı zamanda sağlıklı nesillerinde yetişmesine ve de kötü alışkanlıklar edinmemeleri konusunda da önemli. Bu nedenle biz üzerimize düşeni yaparak katkı sağlıyoruz. Böyle bir şampiyonada başarılı olarak birincilikler elde ederek ilçemizi sporda da büyük kitlelere duyurmanızdan gururlandık. Bu başarılarınızı diğer şampiyonalarda da devam ettireceğinize inanıyor ve başarılarınızın daim olmasını diliyorum.”diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN