Tarihi caminin yönetim planı değerlendirildi

Edirne'de, UNESCO Dünya Mirası Alan Yönetimi Başkanlığı'nca, 'Edirne Selimiye Camii Külliyesi Yönetim Planı Projeleri Durum Değerlendirme Toplantıları' gerçekleştirildi.

GÜNDEM 12.11.2014 11:59:00 0
Tarihi caminin yönetim planı değerlendirildi

DANIŞMA KURULU TOPLANDI

Hafız Ağa Konağı’nda düzenlenen Danışma Kurulu Toplantısı’nda, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Necmi Alça, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’nden Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Çağlar ve Edirne Topluma Destekli Polislik Şube Müdürü Mehmet Ali Altıntaş, Edirne Müze Müdürü Hasan Karakaya, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Duymaz, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Recep Zogo, Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden Sanat Tarihçisi Utku Musa Suna, Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği’nden Mimar Ender Özden, Trakya Kalkınma Ajansı Edirne Yatırım Destek Ofisi’nden Mimar Ayşe Bayazıt, Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Serdar İyiiz, Edirne Rotary Kulübü Üyesi Serhad Ceylan ve UNESCO Alan Başkanı Yusuf Şamiloğlu ile ekibi yer aldı.

Hafız Ağa Konağı’nda düzenlenen bir diğer toplantı olan Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu Toplantısı’na ise Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür V. Dinçer Asar, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden Sanat Tarihçisi Utku Musa Suna, Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sennur Akansel, Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği’nden Mimar Ender Özden ve UNESCO Alan Başkanı Yusuf Şamiloğlu ile ekibi katıldı.

 

SELİMİYE CAMİ VE KORUMA ALANINA İLİŞKİN ÖNERİLER DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantılarda, 2011 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilen Edirne Selimiye Camii Külliyesi’nin yönetim planında yer alan projelerin güncel durumları değerlendirilerek, bugüne kadar birçok projede önemli denecek bir yol kat edildiği, birçoğunun tamamlanmak üzere olduğu, yönetim alanında, yönetim planı projelerinin haricinde birçok projenin de yürütülmüş olduğu kaydedildi.Yemiş Kapanı Hanı kazısının ardından meydanda yapılabilecek düzenlemelerin görüşüldüğü toplantıda, Danışma Kurulu ile Eşgüdüm ve Denetle Kurulu Üyelerinin Selimiye Camii ve koruma alanına yönelik önerileri alındı ve değerlendirildi.

 

 

Marmara Haber