Telekulak Tekirdağ'a sıçradı

17 Aralık Operasyonu'nu yapan polislere karşılık başlatılan operasyonlar Tekirdağ'a da sıçradı. Geçtiğimiz günlerde Kocaeli'nde başlatılan telekulak operasyonlarının ikinci dalgası

GÜNDEM 12.11.2014 10:20:00 0
Telekulak Tekirdağ

Kocaeli’nde başlatılan ‘Telekulak’ operasyonunun ikinci dalgası İstanbul’dan geldi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Okan Özsoy’un talimatıyla aralarında Tekirdağ’ın da bulunduğu 7 ilde 17 istihbaratçı daha gözaltına alındı. Sabaha karşı gerçekleştirilen operasyonlarda Çorlu ve Kapaklı’da görevli 6 kişinin de aralarında bulunduğu 17 polis görev yaptığı illerde meslektaşları tarafından göz altına alındı.

17 ARALIK OPERASYONU’NA 17 GÖZALTI DAHA

17 Aralık Operasyonu’nu gerçekleştiren polislere karşı başlatılan operasyonlar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Kocaeli merkezinde başlatılan ‘Telekulak’ operasyonunun kapsamı genişledi. Dün sabaha karşı aralarında Tekirdağ’ın da bulunduğu 7 ilde bir emniyet müdürü, 2 komiser olmak üzere 17 istihbaratçı polis gözaltına alındı. Gözaltılar kapsamında Çorlu’da görevli 4 istihbaratçı ve Kapaklı’da görevli bir komiser bulunuyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü yeni bir ‘Evrakta sahtecilik, yasadışı dinleme, özel hayatın gizliliği’ kapsamında 2008-2012 yılları arasında Tekirdağ ve Edirne İstihbarat Şube Müdürlüğü’ndeki yasa dışı dinlemelerle ilgili olarak gözaltıların yapıldığı öğrenildi.

TEKİRDAĞ’DA GÖREV YAPANLAR VAR

Kocaeli merkezli operasyon kapsamında 7 ilde başlatılan operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında daha önce Tekirdağ’da görev yapan istihbaratçılarda yer aldı.  Antalya ve Alanya’da görev yapan bu 2 istihbaratçı da görev yaptığı illerde göz altına alındı. 17 Aralık operasyonu kapsamında Emniyet genelindeki yasadışı dinlemelere ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan polisler arasında Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde iki kez görev yeri değiştirilen ve geçtiğimiz mart ayında da açığa alınan eski İstihbarat Şube Müdürü Halil  Seyfi de yer alıyor. Meslektaşları tarafından gözaltına alınan polisler, sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Polislerin sorgularının burada yapılacağı öğrenildi.

Haber / Şaban Kardeş