KAPAKLI'DA HAYAT DURDU

Dün Kapaklı'da gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinliklerinde büyük bir saygı ve minnet vardı. Saat 9.05'de sirenler çalmaya başladığında adeta hayat durdu

GÜNDEM 10.11.2014 15:12:00 0
KAPAKLI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 76’ncı yıl dönümünde tüm ülkede olduğu gibi Kapaklı’da da düzenlenen törenle anıldı. İlçe Protokolü’nün Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önüne çelenk sunmasının ardından, saatler 9.05’i gösterdiğinde ilçede adeta hayat durdu.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

10 Kasım Atatürk’ü Anma programına İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, İlçe Nüfus Müdürü Keriman Ece Erten, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, gaziler, muhtarlar, dernek ve STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İLÇEDE HAYAT DURDU

10 Kasım Atatürk’ü Anma programı Kapaklı Belediye Meydanı’ndaki çelenk sunma töreni ile başladı. İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından saatler 9.05’i gösterdiğinde ilçede adeta hayat durdu. Gerek tören alanında toplanan Kapaklı protokolü, gerekse yoldan geçen vatandaşlar ve araçlar, Atalarına minnetini saygı duruşunda bulunarak gösterdi.

 

ATATÜRK BİR ULUSUN KÖTÜ TALİHİNİ YENMESİNİ SAĞLADI

Anma programı, çelenk töreninin ardından Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda devam etti. Programda günün anlam ve önemine dair konuşmayı Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Özlem Yüce yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün çok yönlü ve üstün kişilikli bir lider olduğunu belirten Yüce, “O, kısacık hayatında bir ulusun kötü talihini yenmesini sağladı” dedi.

 

ATAMIZIN EMANETİNE HER YÖNÜYLE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük emanetinin Türkiye Cumhuriyeti olduğuna vurgu yapan Özlem Yüce, “Bizler, Atamızın emanetine her yönüyle sahip çıkacağız” dedi. Yüce, konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri ile noktaladı: “İki Mustafa Kemal vardır. Biri ben. Et ve kemik, geçici Mustafa Kemal. İkinci Mustafa Kemal, onu ben kelimesiyle ifade edemem. O, ben değil, biz’dir. O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal O’dur.”    

 

 

 

ATA’NIN EN SEVDİĞİ TÜRKÜLER SESLENDİRİLDİ

Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinden Atakan Varol, ‘Sana Borçluyuz Ta Derinden’ adlı şiiri okumasıyla devam eden Atatürk’ü Anma programında daha sonra oratoryo gösterisi sahnelendi. Öğrencilerin oratoryo performansı adeta izleyenlerin tüylerini diken diken etti. Program, Müzik Öğretmeni Nurşin Tuba Yıldız yönetimindeki koronun, Atatürk’ün en sevdiği türküleri seslendirmesi ile devam etti. Koronun seslendirdiği türkülere katılımcılar da eşlik etti.  

 

KÜÇÜK ELİF GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Programda daha sonra okulun 1/D sınıfı öğrencilerinden Emir Canbay, ‘Atatürk’ adlı şiirini okudu. Program Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin tiyatro gösterisi ile sona erdi. Tiyatro oyununda özellikle İlayda Nur Yuca adlı öğrencinin ‘Elif’in Kağnısı’ adlı şiiri okuduğu sahne katılımcıların duygu dolu anlar yaşamasına sahne oldu. Şiiri okurken gözyaşlarına hakim olamayan küçük Elif, kendisini izleyenlerin gözlerinin dolmasına neden oldu. Tiyatro gösterisi davetlilerden büyük alkış aldı.

 

Marmara Haber / Ahmet KARDEŞ