Büyük Önder'e her yerde saygı vardı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 76. Yılı'nda düzenlenen törenlerle özlemle, minnetle, şükranla, rahmetle anıldı.

GÜNDEM 10.11.2014 12:56:00 0
Büyük Önder

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümün 76. yılında Tekirdağ’da özlemle, şükranla, minnetle ve rahmetle anıldı.

 

İLK TÖREN VALİLİK ÖNÜNDE YAPILDI

Tekirdağ Valiliği önünde çelenk sunma töreni ile başlayan anma programında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat ettiği saat 9.05'te kentte hayat durdu. Sirenin çalması ile 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile birlikte Valilik önündeki tören son buldu.Anma programı, Tekirdağ Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle devam etti.

 

ATATÜRK TAM BİR LİDERDİ

Anma töreninde Atatürk’ün devlet adamı kişiliği hakkında bilgi veren, Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Atatürk’ün sadece askeri bir lider değil siyasi anlamda da bir lider olduğunu belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk başarıları ve hizmetleri ile sadece tarihimizi şekillendirmekle kalmamış dünya tarihine de damgasını vurmuştur. Askeri dehası olağanüstü devlet adamlığı ile liderliğini dünyaya ispatlamıştır. Önderlik yaptığı bağımsızlık mücadelesi ile esaret altındaki milletlere örnek olmuştur. Çalışmayan milletler istikballerini kaybetmeye mahkumdur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu mesajı doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en gelişmiş ülkesi oluncaya kadar var gücümüzle çalışmalıyız. Cumhuriyetimizi gelecek nesillerle müreffeh bir hale getirmeliyiz" dedi. 

 

KURTULUŞ SAVAŞI CANLANDIRILDI

Konuşmanın ardından program, Namık Kemal Lisesi öğrencilerinin düzenlediği Kurtuluş Savaşı canlandırması, kısa film gösterisi, ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ile son buldu.Anma programına Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, siyasi partilerin il başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Marmara Haber