Vali, 'Hayırlı olsun'a geldi

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'e hayırlı olsun ziyaretine geldi. Yerlikaya, Kaymakam Gürbüz'den yeni oluşturulan kamu kurumlarıyla ilgili son durum hakkında da brifing a

GÜNDEM 7.11.2014 18:36:00 0
Vali,

VALİYİ ÇİÇEKLERLE KARŞILADILAR

 

Vali Ali Yerlikaya, İlçe Kaymakamlığı önünde Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkan Vekili Bakser Öztürk, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Belediye Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Erkan, Aziz Özkan ve Serpil Sevgi, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Hasan Dükanlı, Kurum Amirleri, muhtarlar, Kapaklı Belediyesi birim amirleri tarafından çiçeklerle karşılandı.    

 

İLÇENİN SON DURUMU HAKKINDA BRİFİNG VERDİ

 

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, daha sonra ilçe protokolü ile birlikte Kaymakamlık makamına geçti. Burada Vali Yerlikaya’ya ilçenin son durumu hakkında birifing veren Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Geçici Kaymakamlık Binamıza taşındık. Binamızın zemin katında Tapu Müdürlüğü hizmet veriyor. 1’inci kata Nüfus Müdürlüğü’nü yerleştirdik. Pazartesi itibari ile burası da halkımıza hizmet vermeye başlayacak. 2’nci katta ise Mal Müdürlüğü var. Biz yerel bazda gerekli tüm çalışmalarımızı tamamladık. Yalnızca Maliye Bakanlığı’nın tamamlaması gereken bazı eksiklikler kaldı. Bunların da tamamlanmasıyla birlikte Mal Müdürlüğümüz de hizmet verir hale gelecek.” dedi.  

 

POLİS NOKTASI OLUŞTURACAĞIZ

 

İlçe Kaymakamlığı’nın toplam bin 300 metrekare kapalı alanda Kapaklı halkına hizmet verdiğini söyleyen Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Kaymakamlık binamızın giriş katında güvenlik amacıyla bir polis noktası oluşturmayı düşünüyoruz. Tek temennimiz, ilçemizdeki kamu kuruluşları, belediyemiz ve STK’lar ile birlikte güzel hizmetler verebilmektir” ifadelerini kullandı.  

 

HÜKÜMET KONAĞI BÜTÇESİ HAZIR

 

Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’e yeni görevinin hayırlı olması temennisi ile konuşmasına başlayan Vali Ali Yerlikaya, “Burası geçici kaymakamlık binasıdır. En kısa zamanda Kapaklı Hükümet Konağı’nın yapımına başlanmalıdır. Konuyla ilgili Kaymakamımız 3 yer tespit etmiş. Bu yerler incelenecek ve sonucunda en uygun alana hükümet konağı yapılacaktır. Hükümet Konağı’nın projesi için 100 bin TL, ihalesi için de 1 milyon TL bütçe hazır bekliyor.” dedi.

 

NOTER İÇİN ADALET BAKANI İLE GÖRÜŞECEĞİM

 

İlçede noter bulunmaması hakkında da konuşan Vali Yerlikaya, “Bunun için Adalet Bakanı ile bizzat görüşeceğim. 100 bin nüfuslu bir ilçede noter olmaması anlaşılabilir bir durum değildir.”açıklamasını yaptı. Konuşmaların ardından basına kapalı devam eden görüşmede, Kaymakam Gürbüz, ilçe ile ilgili hazırlamış olduğu slayt  sunumunu yaptı. Vali Yerlikaya, havanın kararması nedeniyle hükümet konağı için belirlenen yerleri inceleyemeden Tekirdağ’a döndü.

 

Marmara Haber / Ahmet KARDEŞ