Malkara Belediye Meclisi Kasım toplantısı yapıldı

Malkara Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul başkanlığında toplanan Meclis, gündemdeki maddeleri görüşerek karara bağladı.

GÜNDEM 7.11.2014 14:06:00 0
Malkara Belediye Meclisi Kasım toplantısı yapıldı

KASIM AYI MECLİSİ YAPILDI

Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı, Müdürlüklerin aylık faaliyet raporları doğrultusunda Meclis Üyeleri ile basın mensuplarına bilgilendirmede bulunulması, Malkara Belediyesi Basın Birimi’nin hazırlamış olduğu haber başlıklarından oluşan ekim ayı içerisindeki haber fotoğraflarının videosunun sunumu, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un açılış konuşması, yoklama, saygı duruşu ve meclis gündem maddelerinin okunması ile başlandı.

 

YURT DIŞI GÖREVLENDİRMESİ YAPILDI

Gündemin 2. maddesinde yer alan Belediye Başkanı’nın yurt dışı çıkış izni hakkındaki yazısı görüşülerek, kardeş şehir olmak için gelen davetleri değerlendirmek, yurt dışı görev tahlilleri yapıp ortaklarla kurulacak olan iletişimden sonra belirlemek üzere Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Nazif Balcı ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Ar-Ge Birimi personeli Didem Yıldırım’a 6245 sayılı Harcırah Kanunu’na göre harcırahları Belediye Başkanlığı bütçesi tarafından ödenerek yurt dışına görevlendirilmeleri hususu oy birliğiyle kabul edildi.Meclis’te gündemin 3. maddesinde yer alan Belediye Başkanı’nın Çevre Platformuna üyelik hakkındaki yazısı görüşülerek, termik santralin zararı hakkında halkın bilinçlendirilmesi adına yapılacak çalışmalar kapsamında TEMA Malkara Temsilciliği tarafından kurulan Malkara Çevre Platformuna Malkara Belediyesi olarak üye olunması için parti grupları görüşlerini parti sözcüleri tarafından meclise sundu.

 

HİBE KABUL EDİLDİ

Daha sonra gündemin diğer bir maddesi olan Belediye Başkanı’nın İvazsız Şirket Devri hakkındaki yazısı görüşülerek, karar bağlandı. Bu konuda, Belediyeye hibe edilecek olan Malkara Belediye Kent Hizmetleri San. ve Tic. Anonim Şti., Malkara Birlik Yem San. ve Tic. A. Ltd. Şti. ve Malkara Süt ve Süt Ürünleri Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti. şirket hisselerinin bedelsiz devriyle ilgili olarak Malkara Belediyesi’ne şartsız hibesi oy çokluğuyla kabul edildi.

 

BELEDİYE BAŞKANI AB DERNEKLERİ’NE ÜYE OLABİLECEK

Gündemin 5. maddesinde yer alan Yazı İşleri Müdürlüğünün Derneklere Üye olunması hakkındaki yazısı görüşülerek, Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde Belediyeler ile Avrupa Birliği tarafları arasındaki diyaloğun ve iş birliğinin tesis edilip güçlendirilmesi doğrultusunda kurulmuş olan derneklere Malkara Belediyesi’nin üye olması ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un Malkara Belediyesi’ni temsilen yetkilendirilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

 

DÜĞÜN SALONU KİRALAMASI KOMİSYONA SEVK EDİLDİ

Gündemin 6. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Düğün Salonu hakkındaki yazısı görüşülerek, Gazibey Mahallesi, Subay Lojmanları Sokak, ada: 288 ve parsel: 186 no’da kayıtlı olan Belediye Düğün Salonu kiralamalarında engelli vatandaşlardan kiralama ücretinin alınıp alınmaması konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilip komisyonda değerlendirilmesine oy birliğiyle karar verildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KARARLAŞTIRILDI

Daha sonra gündemin 7. maddesinde yer alan Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün Tahıl Ezme Makinası hakkındaki yazısı görüşüldü.  Gözsüz Mahallesi Tarımsal Kalkınma Koop.’nin talebi doğrultusunda ihtiyacı karşılayamayan Tahıl Ezme Makinasının yerine Belediye bütçesinden yenisinin alınması ve alınan aracın bağış yapılıp yapılmaması ya da Belediye bünyesinde kalarak tahsis edilip edilmeyeceğinin belirlenmesi için konunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilip komisyonda değerlendirilmesine oy birliğiyle karar verildi.

 

BELEDİYE AKADEMİ KURACAK

Meclis daha sonra gündem dışı görüşmeler yaptı. Toplantı öncesi gündeme alınan, Belediye Başkanı’nın Belediye Akademisi kurulması hakkındaki yazısı görüşülerek karara bağlandı. Malkara’da yaşayan öğrenci, genç ve yetişkin insanları sosyal, kültürel ihtiyaçları ve kişisel gelişimini desteklemesi amacıyla Belediye Akademisi kurulmasına, sosyal, kültürel kurslar açılması, kamu kurumlarıyla iş birliği yapılması, protokol imzalamaya, hizmet noktası belirlemeye, kiralamaya, düzenli giderleri için harcama yapmaya, bakım ve onarım yapmaya Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün yetkili kılınması oy birliğiyle kabul edildi.

 

KOMİSYON KARARI KABUL EDİLDİ

Bir sonraki gündem dışı görüşmede yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün plan değişikliği hakkındaki yazısı karar bağlandı. Buna göre, Gazibey Mahallesi, Sünepe Çeşme Mevkii, ada: 223, parsel: 12 ve 13 no’da kayıtlı 2012 m? ve 516 m? alana sahip taşınmazlar, imar planında G-17-b-14-a-2-c ve G-17-b-14-a-2-d paftasında, 1/1000 Ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planında ise Belediye Hizmet Alanında kalan ve ifade edilen parsellere ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği dosyası İmar ve Şehircilik Komisyonunda incelenmiş olup talepte; Tarım İlçe Müdürlüğünün bu alanda uygulama yapmak istemesinden dolayı, resmi kurum alanı olarak gösterilmek suretiyle değişiklik yapılması istenmiştir. Belediye Hizmet Alanı ve Resmi Kurum Alanı lejantlarına sahip uygulamaların ikisinin de kamu hizmeti olduğu fakat Mekânsal Planlar Yönetmeliğine göre iki ayrı kullanım olarak tanımlanmasından dolayı hazırlanan plan değişikliği dosyası uygun bulunmuştur. Plan ana kararlarını, sosyal ve teknik altyapı miktarını etkilemeyecek nitelikte olup, Mekânsal Planlar Yönetmeliği’ne uygun olarak hazırlanan değişiklik komisyonca uygun bulunmuştur. Konunun komisyonun aldığı karar neticesinde karara bağlanmasına oy birliğiyle karar verildi.

 

KOMİSYONA SEVK EDİLDİ

Gündem dışının 3. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün plan değişikliği hakkındaki yazısı görüşüldü. Camiatik Mahallesi, Akbıyık Çeşmesi, ada: 365, parsel: 4 no’da 2.809,85m? yüzölçümlü taşınmaz, ada: 365, parsel: 1 no’da 2.898 m? yüzölçümlü ve hissedarlarına ait taşınmaz ve ada: 365, parsel: 2 no’da 10.709 m? yüzölçümlü taşınmazlar, imar planında G-17-b-13-b-3-a paftasında, 1/1000 Ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planında konut dışı kentsel çalışma alanında kalmaktadır. İfade edilen parseller 1993 yılı Uygulama İmar Planına göre Uygulama İmar Planı dışında olup, ada: 365 parsel: 4 no’da kayıtlı parselin 07.04.2006 tarih ve 29 Sayılı BMK ile onaylı Mevzi İmar Planı bulunmaktadır. 07.02.2014 onaylı İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planında ise; 1 No’lu parselin 34,5m?’si ve 2 no’lu parselin ise 53 m?’si 4 no’lu parselin de dahil edildiği kullanım şekli konut dışı kentsel çalışma alanına dahil edilmiştir. Tek bir ada haline gelen ilgili parsellerde uygulama yapılabilmesi için 1 no’lu parselin 34,5 m?’si ve 2 no’lu parselin ise 53 m?’si 4 no’lu parsel ile tevhid edilmesi gerekmektedir. Fakat 1 no’lu parsel ile anlaşılamadığından, 2 no’lu parselin sahibi hayatını kaybetmiş olup varisi bulunmamaktadır ve Asliye Hukuk Mahkemesinden isim tahsisi davası açılması gerekmektedir. Bundan dolayı parselle ilgili işlem yapılamamaktadır. Adada işlem yapılabilmesi için 4 no’lu parsel sahibi yol güzergâhını etkileyecek plan değişikliği talebinde bulunmuştur. Talepteki plan değişikliği dosyası incelenmiş ve plan değişikliği şekil bakımından Mekânsal Planlar Yönetmeliğine uygun hazırlanmıştır. Fakat İmar Kanunda şehircilik ilkelerine göre ifade edilen yolun sürekliliği ve bütünlüğü sağlanamamıştır. Buna göre konunun İmar Komisyonuna havale edilip komisyonda değerlendirilmesine oy birliğiyle karar verildi.

 

İMAR KOMİSYONU’NA SEVK EDİLDİ

Gündem dışının 4. Maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün plan değişikliği-Kültür Sarayı hakkındaki yazısı görüşüldü. Camiatik Mahallesi, ada: 504, parsel: 77-85 no’da bulunan Malkara Belediyesi adına kayıtlı taşınmaz İmar Planında göre G-17-b-14-a-1-c paftasında, 29.740,00 enlem ve 30.450,00 boylam koordinatları arasında 5 m. çekme mesafelerine sahip, emsal: 1.50, kat sayısı 5 olmak üzere yapılaşma koşulları, kültürel tesisler alanında kalmaktadır. 07.02.2014 tarihli ve 22 sayılı BMK onaylı Uygulama İmar Planına göre ise yapılaştığından toplam inşaat alanında azalma olmaktadır. İfade edilen hizmet alanının bir önceki İmar Planına göre yapılaşmasını tamamlamış olup bina zeminindeki oturmalardan dolayı kullanıma uygun olmaması, duvarlarında çatlakların olması, kullanımının risk arz etmesi ve binanın onarılmasının yeniden inşaa edilmesinden daha büyük maliyetlere sebep olacağı için ve ayrıca Malkara Belediyesi olarak sağlanacak kültürel hizmetlerin artması sebebi ile bir önceki imar planına göre kaybolan inşaat alanına ilişkin düzenlemenin yapılması adına emsal artışı ve kültürel tesis alanında plan değişikliği yapılması gerektiğinden gerekli emsal artışına yönelik olarak Jeolojik Etüd Raporları hazırlanmış olup 25.09.2014 tarih ve 131 sayılı BMK’nda ifade edilen eksiklikler tamamlanmıştır. Yapılacak olan plan değişikliğinin İmar Komisyonuna havale edilip değerlendirilmesine oy birliğiyle karar verildi.Komisyonlara havale edilen gündem maddelerini karara bağlamak üzere Kasım Ayı Meclisinin 2. Oturumunun 25 Kasım 2014 Salı günü saat 16.00'da gerçekleştirilmesine karar verildi.

 

Marmara Haber