ULUS DER ECEVİT'İ ANDI

Ulusal Gençlik Derneği bir basın toplantısıyla vefatının 8. Yıl dönümünde eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'i andı

GÜNDEM 6.11.2014 16:02:00 0
ULUS DER ECEVİT

ECEVİT EMPERYALİZME KARŞI DİK DURDU

Önceki akşam saat 20.00’de Ulus-Der binasında gerçekleştirilen basın toplantısında Dernek Başkanı Erdal, Bülent Ecevit’in Kıbrıs’ta soydaşlara soykırıma varan katliamları durdurmak için ABD ve dünyayı karşısına alarak 20 Temmuz 1974 tarihinde Kıbrıs Barış Harekatını gerçekleştirdiğini hatırlatarak, “Yine ABD’nin Türkiye’de ki haşhaş ekimine şiddetle ve tehditlere karşı çıkmasına rağmen haşhaş ekimini serbest kılarak ‘Biz bağımsız bir ülkeyiz. Nerede hangi ürünü yetiştireceğimize biz karar veririz’ diyerek ABD’nin ve emperyalist güçlerin karşısında ulusal çıkarlarımızı koruyarak onurlu ve dik duruşuyla Türkiye’nin Orta doğuda kimsenin taşeronu ve uydusu olmayacağını göstermiştir.” dedi.

ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNİN ÖDÜNSÜZ SAVUNUCUDUR

Merhum Bülent Ecevit’i anma programında uzun bir konuşma yapan Darçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yine Bülent Ecevit Çalışma Bakanlığı döneminde Türkiye’de ilk kez toplu sözleşme, grev ve sendikal hakları getiren sonraki dönemde iş güvencesi ve işsizlik sigortasını hayata geçiren,işçi ve emekçi dostu bir devlet adamıdır. 12 Mart muhtırası ve 12 Eylül darbesine karşı duran, mücadele eden, kesintisiz ve sürekli demokrasiyi savunan hukukun üstünlüğünü her ortamda egemen kılmaya çalışan, sosyal adaleti inançlara saygılı, laikliğin Atatürk ilke ve devrimlerinin ödünsüz savunucusudur.” 

ÖZLEMLE ANIYORUZ

Sekiz yıl CHP Genel Başkanlığı, 15 yıl DSP Genel Başkanlığı, beş yıl başbakanlık görevinde bulunan Ecevit’in çektiği ekonomik sıkıntılara rağmen 50 yıllık siyasal yaşamında adı hiçbir zaman şaibe ve yolsuzluğa karışmadığını anımsadan Darçın, dürüstlüğün sembolü olan kişi olduğunu kaydetti. Darçın, “Havuzlu villalarda, saraylarda değil sıradan bir apartman dairesinde, sade mütevazi yaşamını sürdüren Ecevit Türk halkının gönlünde her zaman yer edinmiştir. 1970’li yıllarda dağa taşa adı yazılan Halkçı Ecevit’i Ulusal Gençlik Derneği olarak rahmetle ve özlemle anıyoruz” dedi.

Marmara Haber Seyit SÜREN