Zabıta yabani mantar denetimine çıktı

Çerkezköy Belediyesi Zabıta ekipleri Halk Pazarı'nda yabani mantar aradı. Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Kenan Erez, halk sağlığının ve haksız rekabetle esnaf haklarının zabıta g?

GÜNDEM 6.11.2014 13:40:00 0
Zabıta yabani mantar denetimine çıktı

Son zamanlarda mantar zehirlenmeleri olaylarının baş göstermesi Çerkezköy Belediyesi’ni de harekete geçirdi. Türkiye genelinde yaşanan mantar zehirlenmelerinin Çerkezköy’de olmaması için Zabıta Müdürlüğü’ne talimat veren Belediye Başkanı Vahap Akay, yabani mantar satışlarını kontrol ettirdi. Akay’ın talimatı üzerine Zabıta ekipleri Halk pazarlarında yabani mantar satanlara operasyon düzenledi.

PAZAR’DA YABANİ MANTAR ARADILAR

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçede kurulan semt pazarlarında mantar denetimine çıktı. Zabıta ekipleri denetimler sırasında, yabani mantar satışı yapılan ve belgelerini ibraz edemeyen tezgahlardaki mantarları topladı. Denetimlere bizzat katılan Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Kenan Erez, yabani mantar yerine kültür mantarları satan pazar esnafını tebrik etti.

MANTAR D ENETİMLERİ SÜRECEK

Vatandaşın sağlığını tehdit eden ürünlere karşı hiçbir zaman izin vermeyeceklerini vurgulayan Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, “Yağan yağmurların ardından çıkan güneş, mantar üremesini aşırı bir şekilde artırdı. O mantarların hiçbir denetime tabi tutulmadan pazarlarda satılması insanlarımızın sağlığı açısından çok ciddi bir tehlikedir. Ekiplerimizle beraber yaptığımız denetimlerde, belgesiz ve kültür mantarı haricindeki mantarların satışına son verdik. Mantar tabii ki önemli bir gıda kaynağı, ama kültür mantarı dediğimiz mantar çeşidini yemeliyiz. Bu denetimleri Çerkezköy’de ki bütün pazarlarda sık sık yapacağız." diye konuştu.

190 TL CEZASI VAR

Kültür mantarı hariç pazarlarda hiçbir mantarın satışının gerçekleşmediğini kaydeden Müdür Kenan Erez “Kültür mantarlarını ise üretim belgeli ve üreticiler satabiliyorlar. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz denetimlerde çamlıca mantarı satan bir kişinin mantarlarını imha edip 5326 sayılı kanunun 32.maddesi gereğince 190 TL para cezası uyguladık” dedi.

Marmara Haber/Ahmet Kılavuz