Meclis 13 gündem maddesiyle toplandı

Malkara Belediyesi Ekim Ayı İkinci Toplantısı'nda, 13 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

GÜNDEM 24.10.2014 14:24:00 0
Meclis 13 gündem maddesiyle toplandı

Malkara Belediye Meclisi Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul Başkanlığında tüm meclis üyelerinin katılımıyla ekim ayı ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Önceki gün saat 16.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturumda 13 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantı Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un açılış konuşması, yoklama, saygı duruşu ve meclis gündem maddelerinin okunması ile başlandı.

 

PLAN BÜTÇE KOMİSYON KARARLARI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Gündemin 2., 3. ve 4. maddelerinde yer alan Malkara Belediyesi 2015 Mali Yılı Analitik Gider -Gelir Bütçeleri’nin tanzimi ve 2015 Mali Yılı Analitik Bütçe Kararnamesi’nin tanzimi Belediye Meclis Üyelerinin tek tek ismi okunarak Plan Bütçe Komisyonunun aldığı karar ile onaylanmasına oy birliği ile karar verildi.Gündemin 5. maddesinde yer alan 2015 Mali Yılı Tarife Cetvelleri’nin tanzimi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonunun aldığı karar ile onaylanmasına oy birliği ile karar verildi.Gündemin 6. maddesinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün Çalışma Yönetmeliği hakkındaki yazısı görüşülerek Plan Bütçe Komisyonunun aldığı karar ile onaylanması oy birliği ile kabul edildi.Gündemin 7. maddesinde yer alan Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Çalışma Yönetmeliği hakkındaki yazısı görüşülerek Plan Bütçe Komisyonunun aldığı karar neticesinde oy birliği ile karara bağlandı.

 

İMAR VE ŞEHİRÇİLİK KOMİSYON KARARIDA OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Daha sonra gündemin 8. maddesindeki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 5 Yıllık İmar Programı – Papazın Evi hakkındaki yazısı görüşülerek karara bağlandı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün talebinde yer alan “Gazibey Mahallesi, Ağırbağçeşme Mevkii, tapuda ada: 187, parsel: 47 no'da 164,75 metrekare yüzölçümlü ve parsel: 48 no'da 165,36 metrekare yüzölçümlü kayıtlı taşınmazlar 07.02.2014 Onaylı Malkara İlave ve Revizyon İmar Planında, G-17-b-14-a-1-a paftasında, 30580 enlem, 30350 boylam koordinatları arasında konut alanına isabet etmektedir. Papazın Evi, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nun 7. Maddesine istinaden 18.03.2011 tarihli 3448 Sayılı Karar ve 26 envanter numarası ile tescil edilmiş olan yapının restore işlemlerinin yapılabilmesi için kamulaştırma işleminin yapılması gerekmekte olduğundan dolayı” açıklaması mecliste görüşülerek İmar ve Şehircilik Komisyonu’nun aldığı uygundur kararı doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

 

KAMULAŞTIRMALARDA OYBİRLİĞİYLE KARARA BAĞLANDI

Daha sonra gündemin 9. maddesindeki İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 5 Yıllık İmar Programı – Kamulaştırma Talebi hakkındaki yazısında yer alan, “27.05.2014 tarih ve 75 Sayılı Karar no ile onaylanan altıncı 5 Yıllık İmar Programına kamu yararı ve ihtiyaç dahilinde ilave söz konusu olan; Camiatik Mahallesi, Devrim İlkokulu Mevkii, ada: 264, parsel: 10 no'da kayıtlı hisseli taşınmazların karma kullanım alanı (Karma kullanım alanlarında, konut kullanımı parselin %60'ını aşamaz. Yapı inşaatında konut yapılaşma şartları geçerlidir) içerisinde bulunan 231,00 metrekarelik alanın kamulaştırma talebi yapılmış olmakla beraber bu işleminin yapılmasına gerek duyulmamakta olup ada: 264, parsel: 11 Numarada kayıtlı hisseli taşınmazlar 07.02.2014 tarih ve 22 Sayılı BMK ile onaylanan imar planına göre yol alanında bulunmakta olan 146,00 metrekarelik alanın 27.05.2014 tarih ve 75 Sayılı Karar no ile onaylanan altıncı 5 Yıllık İmar Programına dahil edilmesi konusu” mecliste görüşülerek İmar ve Şehircilik Komisyonunun aldığı uygundur kararı neticesinde oy birliği ile kabul edildi.

 

5 YILLIK İMAR PROGRAMDA OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Gündemin 10. maddesindeki İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 5 Yıllık İmar Programı – Kamulaştırma Talebi hakkındaki yazısında yer alan, “27.05.2014 tarih ve 75 Sayılı Karar no ile onaylanan altıncı 5 Yıllık İmar Programına kamu yararı ve ihtiyaç dahilinde ilave söz konusu olan; Hacıevhat Mahallesi, Üçler Mevkii, ada: 46, parsel: 8 no'daki kayıtlı taşınmaz, 07.02.2014 tarih ve 22 Sayılı BMK ile onaylanan imar planına göre yol alanında bulunmaktadır. 34,36 metrekarelik taşınmazın kamulaştırma işleminin yapılması ve 27.05.2014 tarih ve 75 Sayılı Karar no ile onaylanan altıncı 5 Yıllık İmar Programına dahil edilmesi konusu” mecliste görüşülerek İmar ve Şehircilik Komisyonunun aldığı uygundur kararı neticesinde oy birliği ile kabul edildi.

 

REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANI KABUL EDİLDİ

Gündemin 11. maddesindeki İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Gökay Hançer'in Plan Değişikliği talebi hakkındaki yazısında yer alan, “Ada: 7, parsel: 19 no'da kayıtlı taşınmaz imar planında G-17-b-13-b-2-c paftasında, 1/1000 Ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planında bitişik nizam 4 kat konut alanında kalmaktadır. İfade edilen parselin 1993 yılı Uygulama İmar Planına göre parselinin imar parseli haline gelmiştir. Buna uygun olarak projelerini çizdirmiş olup yönetmeliğe aykırılığından dolayı onaylanmamıştır. 07.02.2014 tarih ve 22 BMK ile onaylanan İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı onaylandıktan sonra parselin kuzeyinden geçen 7 metrelik servis yolunun karşı kısmındaki parselinde yola terk edilecek şekilde ada kenarı düzenlenmiştir. İhdas alanı çıkarılan (parsel:19) taşınmazın sahibi ise alanın daraltılması kaydıyla imar planı değişikliği talebinde bulunmuştur. Yol güzergâhının sürekliliğini, hareketliliğini ve bütünlüğünü bozmayacak nitelikte düzenlenen değişikliğin plan ana kararlarına aykırılığı olmamaktadır. 07.02.2014 tarih ve 22 BMK ile onaylanan İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı notlarında ‘Kadastro ile imar planı hattı arasındaki uyuşmazlıklardan kaynaklanan 1-2 m.'lik uyumsuzlukları, yolun genişliği ve güzergâhı değişmemek kaydıyla düzeltmeye ya da yapılaşmanın biçimine göre esas doğrultuyu değiştirmemek koşulu ile taşıt ve yaya yollarını planda yazılı değerden 1-2 m.'ye kadar genişletmeye belediyeler yetkilidir.’ maddesinin parsel sahibinin talebine benzer nitelikte olmakla beraber maddede belirtilen mesafeyi aşmasından dolayı bu maddedeki hakların talep edilen değişikliğe karşılık vermemesinden dolayı sunulan plan değişikliği” mecliste görüşülerek İmar ve Şehircilik Komisyonunun aldığı uygundur kararı neticesinde oy birliği ile kabul edildi.

 

TARIM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN TALEBİ KABUL EDİLDİ

Gündemin 12. maddesinde yer alan Belediye Başkanının 2015-2019 Stratejik Plan hakkındaki yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul eden Meclis, son olarak gündemin 13. maddesinde yer alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün plan değişikliği hakkındaki yazısı görüştü. Bu konunun İmar ve Şehircilik Komisyonu’na havale edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

 

Marmara Haber