Keşan TSO'dan yapılandırma duyurusu

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Torba Yasa kapsamında uygulamaya geçirilen borçların yapılandırılmasıyla ilgili üyelerine duyuruda bulundu.

GÜNDEM 24.10.2014 14:17:00 0
Keşan TSO

11 EYLÜL’E KADAR ÖDENMEMİŞ BORÇLARI KAPSIYOR

Oda’dan yapılan yazılı açıklamada, “6552 sayılı kanunla oda üyelerimizin birikmiş aidat borçlarını taksitle ödeme ve taksit yerine tek sefer ödemede %10 oranında indirim imkanı tanınmıştır.”denildi. Buna göre, 11 Eylül 2014 tarihine kadar ödenmemiş olan aidat borçlarını kapsayan uygulamayla ilgili olarak bilgi veren Keşan Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, “Üretici fiyatları endeksi esas alınarak hesaplanmak suretiyle oluşacak tutar üzerinden ödeyen odamız üyelerinden faiz ve gecikme faizi tahsil edilmeyecektir. Oda üyelerimiz 30 Kasım 2014 tarihine kadar odamıza müracaat ederek aidat borçlarını 3'er aylık dönemler halinde ve 8 taksitte ödeyebileceklerdir. Taksitlendirme yapıldığı takdirde ilk taksitlerini 31 Aralık 2014 tarihine kadar ödemeleri gerekmektedir. Yine aidat borçlarını 31 Aralık 2014 tarihine kadar tek taksitte ödeyecek olan odamız üyelerinin ödeyecekleri tutardan %10 indirim yapılacaktır.”dediler.

 

SON TARİH 31 KASIM 2014

Keşan TSO’dan yapılan açıklamada, ayrıca vergi mükellefiyeti sona erdiği halde Oda'daki kayıtları devam eden üyelerin, vergi kayıtlarının silindiği tarihten sonra tahakkuk ettirilmiş aidat borçlarının tamamı silineceği kaydedildi. Açıklamada, “Ancak vergi kaydının silindiği tarihten önceki dönemlere ait borcu bulunan üyelerimizin ilgili kanuna göre icraya verilmesi gerektiğinden, bu durumda olan oda üyelerimizin de odaya müracaat ederek hem borçlarını ödemeleri, hem de kayıtlarını sildirmeleri gerekmektedir.Bu itibarla, odamız üyelerinin ilgili kanunda belirtilen ödeme kolaylıklarından yararlanmalarını önerir, gereğini önemle rica ederiz.”denildi.Keşan TSO, yeniden yapılandırma için son başvuru tarihinin ise 30 Kasım 2014 olduğunu bildirdi.

 

Marmara Haber