Muharrem ayında önemli mesaj

Şarköy Müftü Vekili Salih Ahtik, 'Hicri yılbaşı ve Muharrem ayı' başlangıcı nedeniyle yaptığı açıklamada, "Müslümanın Müslümanı öldürdüğü yeni Kerbalalar o

GÜNDEM 24.10.2014 12:29:00 0
Muharrem ayında önemli mesaj

Şarköy İlçe Müftü Vekili Salih Ahtik, Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı’nın başlangıcı nedeniyle yaptığı açıklamada şunlara yer verdi : “1436 Hicri yılbaşının tüm İslam alemine ve insanlığa hayır, bereket ve kardeşlik getirmesini Cenabı Hak'tan niyaz ederim. Muharrem ayı tarihte pek çok güzel olayın yaşanmasına tanıklık etmiş değerli bir zaman dilimidir. Hz. Nuh'un (a.s) kavmi tufandan o günde kurtuldu. Hz.Musa'nın (a.s) kavmi firavunun zulmünden o günde kurtuldu. Bu sebeple literatürümüzde Muharrem; Kendisine hürmet edilecek muhterem bir aydır. Muharrem ayı; Bu yönü sebebiyle günümüz Müslümanlarının çağdaş firavunların zulümlerinden kurtulmasına vesile olacağını umduğumuz umut ayıdır. Günümüz müslümanlari Allah'ın ipine hep birlikte toptan sımsıkı sarılıp ayrılmamalı.”

 

KERBELA FACİASI

Ahtik mesajını şöyle tamamladı: “Muharrem ayının diğer bir yönü de Kerbela faciasıdır. Muharrem ayının Müslümanın Müslümanı öldürdüğü, öldüreninde öleninde Allahuekber dediği yeni Kerbelalar doğurmamasını, Müslümanların akıllı olup birbirine düşmemesini, İslam düşmanlarının ekmeğine yağ sürmemesini temenni ederim.”