Metruk binalara tepki artıyor

Tekirdağ'da bulunan metruk binaların madde bağımlılarının mekanı haline gelmesi ve bu binalarda çıkan olaylar vatandaşları isyan ettirdi.

GÜNDEM 23.10.2014 15:38:00 0
Metruk binalara tepki artıyor

METRUK BİNADAN CESET ÇIKMIŞTI

Tekirdağ'da metruk binalarda ceset bulunması, binalardan birinin daha önce madde bağımlıları tarafından ateşe verilmesi ve geçtiğimiz günlerde yaşanan fırtınada metruk binanın bacasının bir arabanın üzerine düşmesi vatandaşları isyan ettirdi. Metruk binalara önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, binaların yanından geçmeye korktuklarını söyledi. 

 

METRUK BİNALAR BİR AN ÖNCE YIKILMALI

Tekirdağ Ertuğrul Mahallesi’nde bulunan metruk binada erkek cesedinin bulunduğunu belirten Ekrem Güngör, bu binaların korku saçtığını ifade ederek, "Burada ileride bir can kaybı olsa bunun hesabını kimse vermez. Belediyeleri bunlara duyarlı olmaya çağırıyoruz. Böyle metruk binalara önlem alınması ve bunların bir an evvel yıkılmasını istiyoruz. Bu binalara bir çözüm bulunmasını, insanların korkmadan buralardan geçmesini istiyoruz. Daha önce burada bir madde bağımlısı gencin cesedi bulunmuştu. Vatandaşlar bunlardan tedirgin oluyor" dedi.

 

YAKININDAN GEÇMEKTEN KORKUYORUZ

Metruk binalardan yakınlarının tedirgin olduğunu belirten Devran Durmaz ise binaların yanından geçmekten korktuklarını belirterek, "Böyle metruk binalar bizce gereksiz. Düzenlenmeden, yıkılmadan böyle kaderine terke diliyor. Görüldüğü gibi çöplük olarak kullanılıyor. Madde bağımlıları buralara giriyor. Buralarda esrar, uyuşturucu, bonzai kullanıyor. 2 gün önce aşağıdaki mahallede metruk binada ceset bulundu. Buralara girip içip içip tozutuyorlar. İnsanların kafasına düşmesi an meselesidir. Sonuçta buralardan annelerimiz, kızlarımız, çocuklarımız geçiyor. İnsanlar gece buralardan geçmekten korkuyor. Daha önce bir aracın üzerine metruk binanın bacası devrilmişti. Biz bunların yıkılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Marmara Haber