Derenin pis kokuları çekilmez oldu

Kapaklı'nın tam da ortasından geçen derenin çevreye saçtığı lağım kokuları artık vatandaşlar tarafından çekilmez oldu. Bölge sakinleri, "Büyükşehir olduk. Hala şehrin tam ortasÄ?

GÜNDEM 22.10.2014 15:45:00 0
Derenin pis kokuları çekilmez oldu

Kapaklı’da ilçe içinden geçen dereden gelen pis kokular, bölgede yaşayan vatandaşları adeta canından bezdirdi.

 

YILLARDIR BİR ÇÖZÜM BULUNAMADI

Kapaklı Atatürk Mahallesi Erbay Caddesi sakinleri, ilçenin ortasından geçen dereden gelen pis kokuların ve deredeki çirkin görüntünün bir Büyükşehir ilçesi olan Kapaklı’ya yakışmadığını belirterek yetkilileri göreve davet etti.

 

BÜYÜKŞEHİR OLDUK HALA AYNI!

Erbay Caddesi Kalender Sokak ve Ozan Sokak sakinleri, semtlerinden geçen dere ile ilgili yaşadıkları soruna yıllardır herhangi bir çözüm üretilmediğini belirterek, “Tekirdağ Büyükşehir oldu. Kapaklı’mız da Büyükşehirin en gözde ilçelerinden biri. Fakat gelin görün ki bu gözde ilçenin göbeğinden dere değil adeta lağım akıyor” dedi.

 

PİS KOKU EVİMİZİN İÇİNE KADAR GELİYOR

Bölge sakinleri başta dere kenarında oyun oynayan çocukları olmak üzere tüm Kapaklı halkının sağlığının tehdit altında olduğunu ifade etti. Mahalle sakinleri, “Çocuklarımız bu derenin kenarında oyun oynuyor. Aklımız sürekli onlarda bir şey oldu mu olacak mı? Derenin görüntüsü için zaten söylenecek bir söz yok! Kokusu deseniz evlerimizin içine kadar geliyor. Bu koku yüzünden bırakın evimizde misafir ağırlamayı, kendimiz bile huzurlu bir şekilde oturamaz hale geldik” diye dert yandı.

 

SEMTİMİZİ SİVRİSİNEKLER BASTI!

Dere kenarında bulunan hemen hemen bütün evlerin kanalizasyon atıklarının dereye boşaltıldığını kaydeden vatandaşlar, “Bugün semtimizi adeta sivrisinekler istila etmiş durumda. Konuyu yetkililere defalarca ilettik fakat herhangi bir netice alamadık” dedi.Mahalle sakinlerinden Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Erol Özkan’da “Bilindiği üzere su-kanal işleri yeni yasa ile birlikte Büyükşehir’e geçti. Fakat biz konunun takipçisiyiz. Konuyu Büyükşehir Belediyesi Kanalizasyon İşleri Sorumlusu Yüksel Tatma ile görüştük. Kendisi daha önce belediyemizde çalıştığı için konuya hakim olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi’nin bu sorunla ilgileneceğini dile getirdi” diye şikayette bulundu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ