Vatandaşa 'Kaymakamlık' kültürünü tanıtacağız

Vatandaşlarla tanışıp dertlerini, talep ve isteklerini öğrenmek için yollara düşen Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklıların ilgisini çekti. Daha önce kendilerini dinlemeye gelen bir kaymakam görmeyen vatanda

GÜNDEM 21.10.2014 16:17:00 0
Vatandaşa

Kurban Bayramı sonrasında Kapaklı Kaymakamı olarak göreve başlayan Mehmet Ali Gürbüz, ilçede gerçekleştirdiği ziyaretlerle Kapaklı halkı ve vatandaşları ile tanışıyor.

 

SABAH SAAT 05.45’TE İŞ BAŞI YAPIYORUZ

Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, önceki gün saat 13.00’da Pınar Bulvarı’nda esnaf ziyaretlerinde bulundu. İlk kez ilçe kaymakamı tarafından ziyaret edilen Kapaklı esnafı kısa süreli şaşkınlık yaşadı. Kaymakam Gürbüz ilk olarak Pınar Bulvarı’nda fırıncılık yapan Mustafa Sandıkçı’yı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sandıkçı, “İlçemizde 18 adet fırın var. Biz 13 personelle sabah saat 05.45’te iş başı yapıyoruz” dedi. Kendisine gösterilen ilgiden dolayı memnun kalan Kaymakam Gürbüz daha sonra Pideland adlı iş yerini ziyaret etti.

 

KAPAKLI’NIN İLK KADIN MÜTEAHHİDİ

Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’ün esnaf ziyaretleri kapsamındaki bir sonraki durağı ise Birsen İnşaat oldu. Burada işletme sahibi Birsen Bulut tarafından karşılanan Kaymakam Gürbüz, bir bayanın müteahhitlik yapmasının alışıla geldik bir şey olmadığını belirterek, “Kapaklı'mızda bir bayanın bu meslekle uğraştığını görmek beni ilçe kaymakamı olarak oldukça mutlu etti” diyerek Birsen Bulut’a çalışma hayatında başarılar diledi.

 

ÖNCELİKLİ İSTEĞİMİZ İLÇEMİZE TAPU VE KADASTRO MÜDÜRLÜKLERİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Müteahhit Birsen Bulut, “Sizden bir müteahhit olarak öncelikli isteğimiz ilçemize tapu ve kadastro müdürlüklerini kurmanızdır. Böylelikle biz müteahhitler de işlerimizi halletmek için Çerkezköy’e gitmek zorunda kalmayız” dedi. Kaymakam Gürbüz de ay sonuna kadar tapu ve kadastro müdürlüklerinin hizmet verir hale geleceğini ifade etti.

 

BİZE SİZİN GİBİ BİR KAYMAKAM LAZIM

Kaymakam Gürbüz’ün ihtiyaç sahibi aileleri ziyaretine bizzat şahit olduğunu kaydeden Birsen Bulut, “Ben Kapaklı’da 11 yıldır bu işi yapıyorum ve bugüne kadar 20’ye yakın apartman inşa ettim. Siz ilçemizdeki görevinize başlar başlamaz öncelikle fakir aileleri ziyaret ettiniz. Sizi bu davranışınızdan dolayı takdir ettim. Bizim ilçemize de sizin gibi bir kaymakam gerekiyordu” dedi.  

 

AMACIMIZ OLUMLU İŞLERİ ARTTIRMAK, OLUMSUZLUKLARI İSE AZALTMAK

Kaymakam Gürbüz esnaf ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda şu ifadelere yer verdi: “Kapaklı halkının ‘Kaymakamlık’ kültürünü öğrenmesi için vatandaşlarımızı evinde, esnafımızı da iş yerinde ziyaret ediyoruz. Amacımız ilçemizdeki olumlu işleri arttırmak, olumsuzlukları ise azaltmaktır

 

Haber / Ahmet KARDEŞ