EBOLA VİRÜSÜ TAŞIYAN HASTANIN TRANSPORTU ÇOK ÖNEMLİ

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, dünya genelinde hızla yayılan ve çeşitli ülkelerde yoğun olarak görülmeye başlayan Ebola virüsü ile ilgili şu ana kadar üniversite hastanesine herh

GÜNDEM 21.10.2014 14:58:00 0
EBOLA VİRÜSÜ TAŞIYAN HASTANIN TRANSPORTU ÇOK ÖNEMLİ

Gazetecilerin Ebola virüsü ile ilgili sorularını yanıtlayan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, üniversite hastanesine şu ana kadar hastalık ile ilgili herhangi bir vakanın temasının olmadığını kaydetti. Rektör Yörük, Ebola virüsü hastalığı taşıyan hastalara karşı alınacak tedbirlerin başında hasta transportunun önemini dile getirerek, "Şu anda bildiğim anlamda bir hastanın transportu çok önemli. Ebolalı bir hastayı dünyada transfer edebilecek çok az ülke var ve bunların bir tanesi de Türkiye. Bu anlamda Sağlık Bakanlığımızın alt yapısı çok ileri konumda ve dünyada sayılı ülkeler arasında. Bu bir ülke genelinde planlama. Tabi ki biz burada yerel dinamiğiz. Biz üniversite olarak şunu söyleyebiliriz; kapımıza girdikten sonra hastayla ilgileniyoruz ama bu hastanın kapıya geliş süresine kadar bütün planlamasını Sağlık Bakanlığı çok ince ayrıntısına kadar gerçekleştiriyor. O gördüğünüz kıyafetler, hastanın özel nakil edildiği karantina sedyesi gibi bunların her birine önceden planlanma gerekiyor. Ülkemiz bu anlamda bu riskli grup hastaların taşınmasını, naklini sağlayabilen ender ülkeler içerisinde" diye konuştu.

 

ÜLKEMİZ DÜNYADA BUNA EN HAZIRLIKLI ÜLKELER ARASINDA GÖZÜKÜYOR 

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Ebola ile ilgili mücadelesinde görev tanımının hastanın tedavisi anlamında başladığını belirten Rektör Yörük, "Bizim üniversitemizin görev tanımı, hastamız kapıdan içeri girdikten sonraki süreçte tedavi. Böyle de olması gerekiyor. Tabi ki bilim kurullarımız gerekli bilimsel çalışmaları yapıyor ve Sağlık Bakanlığı ile birlikte çalışıyor. Bu anlamda ülkemiz dünyada buna en hazırlıklı ülkeler arasında gözüküyor. 17. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi’ne de üniversitemiz ev sahipliği yapıyor. Bu konu da kongre boyunca enine boyuna tartışılacak" ifadelerini kullandı.Rektör Yörük, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde şu ana kadar hastalık ile ilgili herhangi bir vakanın temasının olmadığını sözlerine ekledi.

 

Haber Merkezi