Belediye'den meme kanseri paneli

Çerkezköy Belediyesi İrmet Hospital işbirliğiyle kadınların korkulu rüyası olan meme kanserine karşı bilgilendirme paneli düzenlenecek. Çarşamba günü Halk Eğitimi Merkezi toplantı Salonu'nda 1

GÜNDEM 20.10.2014 17:30:00 0
Belediye

PANELDE OP. DR. NURULLAH BURAK KORKMAZ KONUŞACAK

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can,Çerkezköy Belediyesi’nin İrmet Hospital işbirliğiyle bu çarşamba Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda gerçekleştireceği ‘Meme Kanseri Paneli’nin konuşmacısı İrmet Hospital hekimlerinden Genel Cerah Op.Dr. Nurullah Burak Korkmaz olduğunu söyledi. Başkan Yardımcısı Can, Çerkezköy Belediyesi’nin İrmet Hospital işbirliğiyle düzenlediği bu konferansa her yaştaki Çerkezköylü bayanların katılmasını ve bilgilenmesini istediklerini belirtti. Can, “Panele Çerkezköylü bayanların ilgi göstereceğini bekliyoruz.”dedi.

 

9 KADINDAN BİRİNDE GÖRÜLÜYOR

Panelde kadınları Meme Kanseri hakkında bilgilendirecek olan İrmet Hospital hekimlerinde Genel Cerah Op.Dr. Nurullah Burak Korkmaz ise şunları söyledi: “Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biridir. Bu gün her 9 kadından birinde meme kanseri görülmektedir. Bu hain bir kanserdir. Her 100 kadına karşılık, erkeklerde bile görülür. Üstelik erkeklerde çok saldırgan olur. Çabuk ilerler. Bir erkek, memesinde eline gelen bir kitleyi asla hafife almasın. Zamanında teşhis  edildiğinde bundan kurtulmak çok daha kolaydır.”

 

40 YAŞINA GELEN HER KADIN HER YIL MEME MUAYENESİ OLMALI

Op.Dr. Nurullah Burak Korkmaz, kadınlarda çok tehlikeli boyutlara varan hastalıkla ilgili olarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Meme kanserinden korunmak kolaydır, gözden kaçsa bile erken yakalanacak kadar da basit olabilir. Bu nedenle 20 yaşın üzerindeki her kız ve kadın, her ay kendi kendine meme muayenesi yapar ve hekime giderse meme kanseri denen illetten küçükken kurtulabilir. 40 yaşına gelen bir kadın her yıl meme muayenesi ve jinekolojik muayene olmalıdır. Meme Kanserini böylece kendisinden uzak tutabilir  yakalanmışsa bile bundan kolay kurtulabilir.40 yaşından itibaren her yıl düşük radyasyonlu dijital Mammografi ve gerekirse Meme Ultrasonografisi yaptırılırsa meme kanserine yakalanma olasılığı yok denecek kadar zalır.”Op.dr. Nurullah Burak Korkmaz, meme kanseriyle ilgili olarak panelde çok geniş açıklamalarda bulunarak bayanları bilgilendireceğini söylerken, konferansa her yaştaki genç yaşlı tüm Çerkezköylü bayanları beklediklerini bir kez daha vurguladı.

 

Haber/Seyit SÜREN