Gürbüz iadeyi ziyaretlere başladı

Kısa bir süre önce göreve başlayan Kapaklı'nın yeni Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, 'Hoş geldin' trafiğinin azalmasıyla birlikte iadeyi ziyaretlere başladı

GÜNDEM 20.10.2014 17:28:00 0
Gürbüz iadeyi ziyaretlere başladı

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, iadeyi ziyaretlere başladı. Gürbüz, ilk ziyaretini ise dün saat 11.30’da Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne yaptı.

 

14 AY ÖNCE FAALİYETE BAŞLADIK

Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı ile Yönetim Kurulu Üyeleri Yılmaz Arat ve Adem Verici tarafından karşılanan Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’e, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın da eşlik etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dükanlı, “Kooperatifimiz yaklaşık 14 ay önce kuruldu. Şu anda banka kontrolünde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Tam yetkiyi elimize aldığımız zaman resmi açılışımızı yapacağız” açıklamalarında bulundu. Dükanlı, ilçede esnaf ve sanatkarlar odasının da kurulması için öncelikle mal müdürlüğünün kurulması gerektiğini anımsattı.

 

FAİZ ORANI ÇOK DÜŞÜK!

175’ten fazla üyesi bulunan Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin bugüne kadar 4 milyon 200 bin TL kredi kullandırdığını kaydeden Dükanlı, “Hazine destekli 4 yıl vadeli yüzde 5 faizli kredi kullandırıyoruz” dedi. Kaymakam Gürbüz’ün “50 bin TL kredi kullanan esnafın geri ödemesi ne kadar oluyor?” sorusunu yanıtlayan Dükanlı, “Esnafımız 50 bin TL kredi kullanmak istediğinde eline net 48 bin 550 TL geçiyor. Bunu 4 yıldaki geri ödemsi ise toplam 57 bin TL oluyor” dedi. Kooperatifin esnaf için büyük kolaylık sağladığına işaret eden Kaymakam Gürbüz, faiz oranlarının bankalara göre çok düşük olduğunun altını çizdi. Kaymakam Gürbüz konuşmasının sonunda yıl sonuna kadar Mal Müdürlüğü ve Vergi Dairesi’nin ilçede kurulması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.    

 

KAPAKLI’DA BİZ DE VARIZ

Kaymakam Gürbüz, daha sonra İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın ile birlikte Serbest Muhasebeci Mali Müşavirleri ziyaret etti. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Nurten Pandir’in ofisinde gerçekleşen ziyarette Kaymakam Gürbüz, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Ümit Şentürk, Sevilay Sönmez, Aytaç Balaban ve Hüseyin Yavuz tarafından karşılandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nurten Pandir, “Bizler meslek grubu olarak Kapaklı’da var olduğumuzu duyurmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda da sizi makamınızda ziyaret ettik. Sizin iadeyi ziyaretiniz de bizi çok mutlu etti” dedi.  

 

KUZULU’NUN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Amaçlarının Kapaklı’ya ellerinden gelen katkıyı sağlamak olduğunu ifade eden Nurten Pandir, “Bu doğrultuda ilçemizde çeşitli sosyal aktivitelere imza atmaya çalışıyoruz. Ayrıca ilçemiz spor kulüplerinden Kapaklıspor’un da ilk kadın üyesiyim. Birçok başarılı çalışmaya imza attık. Geçen yıl U-13 liginde şampiyon olan takımımızla eski kaymakamımız Aslı Aynaoğlu Kuzulu’yu makamında ziyaret ettik. Kendisi çocuklarımıza krampon ve eşofman sözü vermişti” dedi.  

 

İLÇEMİZDE HER ŞEYİN BİR NUMUNESİ OLMALI

Kapaklı Kaymakamlığı olarak ilçedeki diğer meslek gruplarıyla olduğu gibi SMMM meslek grubu ile de sürekli görüşme halinde olacaklarını söyleyen Kaymakam Gürbüz, “Sizler esnafın hem maliyecisi hem de hukukçusu olarak faaliyet gösteriyorsunuz. Esnafın sıkıntılarını ve ihtiyaçlarını çok iyi biliyorsunuz. Ben ilçemizde her şeyin bir numunesinin bulunmasını istiyorum” dedi. Muhasebecilerin işlerinin daha da kolaylaşması için ay sonuna kadar tapu ve kadastro müdürlükleri, yıl sonuna kadar da mal müdürlüğünün hizmet verir hale getirileceğini kaydeden Gürbüz, “Benden önceki Kaymakamımızın verdiği tüm sözler yerine gelecektir. En kısa sürede çocuklarımıza krampon ve eşofman alınacaktır” dedi ve 24 çocuğa eşofman ve krampon alınması için talimat verdi.  

 

Haber / Ahmet KARDEŞ