DEVLET KURUMLARININ YAPILACAĞI YERİ BEN BELİRLERİM

Karaağaç'ı Mahallesi'ni ziyaret eden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, vatandaşların kamu kurumlarının merkezde yapılmasına yönelik sitemine "Hangi devlet kurumunun nereye yapılacağÄ?

GÜNDEM 20.10.2014 17:07:00 0
DEVLET KURUMLARININ YAPILACAĞI YERİ BEN BELİRLERİM

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, dün saat 13.30’da Karaağaç Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşın sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.

 

PROJEDEN ÇOK ETKİLENDİ

Kaymak Gürbüz ilk olarak Karaağaç Mahallesi Muhtarlığı’nı ziyaret etti. Kapaklı Belediye Başkan Vekili Kemal Kenar, Karaağaç Mahallesi Muhtarı Özgür Cengiz, Karaağaç Belediyesi Eski Meclis Üyesi Çetin Özhan ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Kaymakam Gürbüz, muhtarlık binasında yürütülen ‘Bir derde derman olalım’ projesinden çok etkilendiğini ifade etti. Vatandaşların kullanmadığı kıyafet ve eşyaların ihtiyaç sahiplerine verildiğini söyleyen Muhtar Özgür Cengiz, “İhtiyaç sahibi ailelerimiz burada hem kendilerine hem de çocuklarına göre kıyafetler bulabiliyor. Aynı şekilde bize ulaştırılan beyaz eşya ve mobilya türü yardımları da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza veriyoruz” dedi.    

 

VATANDAŞLARIN SIKINTILARINI DİNLEDİ

Kaymakam Gürbüz, muhtarlık ziyaretinin ardından, daha önce Karaağaç Belediye Hizmet Binası olarak kullanılan binaya geçerek burada vatandaşlarla bir araya geldi. Kapaklı’nın, ilçe merkezi dışındaki en büyük mahallesinin Karaağaç Mahallesi olduğunu söyleyen Kaymakam Gürbüz, “Biz Karaağaç’a çok büyük önem veriyoruz. İlk köy ziyaretimizi bir şehit ailesi vesilesi ile Uzunhacı Mahallemize yapmıştık. Bu ilçe merkezi dışındaki ikinci mahalle ziyaretimiz oldu” dedi.

 

KARAAĞAÇ’IN TALEBİ ÇOK OLACAKTIR

Karaağaç Mahallesi’nde kamu kurum ve kuruluşu olarak okul, sağlık ocağı ve jandarma komutanlığı dışında bir yer olmadığını söyleyen Kaymakam Gürbüz, “Öncelikli isteğimiz, sizlerin bu kurumlarımızda güven içinde ve güler yüzle hizmet almanızı sağlamaktadır. Karaağaç’ta kamu hizmeti adına talep çok olacaktır. Çünkü burası belediye iken mahalle oldu” diye konuştu.

 

 

İRTİBAT BÜROSU OLUŞTURULDU

Karaağaç Belediyesi eski hizmet binasının Kapaklı Belediyesi İrtibat Bürosu olarak kullanılacağını ifade eden Kapaklı Belediye Başkan Vekili Kemal Kenar, “Burada sürekli bir Başkan Vekili bulunacak. Ayrıca Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak da Karaağaç’ı, itfaiye araçlarının toplanma merkezi olarak belirledi. Tüm bunların yanında toplu taşıma adına iki hat oluşturuldu. Bu çerçevede de Kapaklı-Karaağaç arasında tali yol çalışmalarına da başlandı” dedi.    

 

HASTANE YERİ OLUŞTURDUK

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün yeni Kapaklı Devlet Hastanesi için belediyeden yer talebinde bulunduğunu belirten Kemal Kenar, “Bunun için Orman alanının hemen yanında 31 dekarlık yer oluşturduk ve kendilerine tahsis ettik” dedi. Hastanenin, yeni Kapaklı sınırlarının tam ortasına yapılması gerektiğini belirten Çetin Özhan ise “Bunun için belediyemize Karaağaç sınırları içinde tam da ilçe merkezinde olacak şekilde bir yer önerisinde bulunduk. Fakat sizden önceki kaymakamımız bu önerimize sıcak bakmadı” dedi.

 

LİSE İÇİN ŞANSINIZ ARTTI

Karaağaç halkının mahallelerinde bir lise istemesi üzerine açıklamalarda bulunan Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Lise için daha önce girişimleriniz olmuş. Fakat, Karaağaç belde iken yapılan başvuruların kabul olması çok zordu. Şimdi ise Kapaklı’nın bir mahallesi olduğunuz için bu talebinize daha sıcak bakılabilir. Çünkü bir yere lise yapılabilmesi için bazı şartlar aranıyor. Karaağaç’a bir Endüstri Meslek Lisesi yapılabilmesi adına Kapaklı Kaymakamlığı olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.  

 

ONLAR ÜNİVERSİTEYİ KAZANSIN, BİZ OKUTURUZ

Karaağaçlı vatandaşların “Biz buraya endüstri meslek lisesi yapılmasını istiyoruz. Çünkü üniversite okutmak oldukça masraflı bir iştir. En azından endüstri meslek lisesinden mezun olan çocuklarımız burada iş bulabilir” ifadeleri üzerine konuşan Kaymakam Gürbüz, “Ne olursa olsun çocuklarınızı üniversite okumaya yönlendirin. Devletimiz, üniversite öğrencilerine destek oluyor. Eğer çocuğunuz üniversite kazanırsa, ben de ilçe kaymakamı olarak gereken tüm desteği vereceğim” dedi.

 

İŞSİZLİK YOK DENECEK KADAR AZ

Bölgedeki fabrikaların bahçe duvarlarında vasıflı vasıfsız iş ilanlarının olduğuna dikkat çeken Gürbüz, “Bunun Türkiye’de başka bir örneği daha yok. Bölgemizde işsizlik oranı oldukça düşük! İşsiz olanlar da iş beğenmeyenlerdir diye tahmin ediyorum. Çocuklarınıza üniversite okutacaksanız, iş imkanı yüksek olan bölümleri okumaları yönünde yönlendirici olun. Bunu yaparken de gelecek 7-8 yılı düşünerek yapın” tavsiyesinde bulundu.

 

KARAAĞAÇ’TA KAMU KURUMU YOK!

60 yaşındaki İbrahim Şimşek adlı vatandaşın, “Karaağaç’ta kamu kurumu yok. Her şey Kapaklı’da. Neden Karaağaç’a da yapılmıyor” şeklindeki şikayeti üzerine söz alan Muhtar Özgür Cengiz, “Kapaklı Belediyesi’nin yapmayı planladığı projeleri inceledim. Hepsi de ilçe merkezinde yapılması planlanmış” dedi. Konu üzerine açıklamalarda bulunan Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Hangi devlet kurumunun nereye yapılacağına ilçe kaymakamı olarak ben karar veririm, bir başkası değil” dedi.    

 

Haber / Ahmet KARDEŞ