CHP'liler Edirne'de de Adliye'ye çelenk koydular

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Teşkilatı, 17 Aralık soruşturmasında alınan takipsizlik kararlarını protesto etmek amacıyla Edirne Adliyesi'ne siyah çelenk bıraktı.

GÜNDEM 20.10.2014 14:59:00 0
CHP

TAKİPSİZLİK KARARINI PROTESTO ETTİLER

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Oktay Bozkurt başta olmak üzere yaklaşık 50 kişilik partili grubu Edirne Adliyesi önüne gelerek, takipsizlik kararlarını protesto etmek için adliye önüne siyah çelenk bıraktı. Bozkurt, konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, alınan takipsizlik kararının demokrasiye ve güçler ayrılığına vurulmuş bir darbe olduğunu söyledi.

 

SUÇLARI TEMİZLEMEK İÇİN ALINAN KARAR

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, 17-25 Aralık davasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın almış olduğu takipsizlik kararını protesto etmek için toplandıklarını belirterek, "Hepimizin bildiği gibi yürütme, yargı ve yasama demokrasinin, hukuk devletinin olmazsa olmazıdır. Bugünkü iktidar yargıyı da kontrol altına alarak yasama, yürütme ve yargıyı kendi yapmak istemektedir. Yargı kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır. İstanbul Başsavcılığı’nın almış olduğu karar, sadece suçları temizlemektir. Herkese bir gün adalet lazım olacaktır. CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi 17 ve 25 Aralık hırsızlık haftası olmalıdır. Bütün hırsızlar bir araya gelerek bu haftayı kutlasın. Sayın Bülent Arınç’ın da dediği gibi keser döner sap döner, gün gelir hesap döner" dedi.

 

 

Haber Merkezi