Ordulular hasret giderdi

AK Parti Ordu Milletvekili Hamarat Çerkezköy'de hemşerileriyle buluştu! Hamarat'a, Tekirdağ Milletvekilleri T. Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi de eşlik etti.

GÜNDEM 19.10.2014 16:33:00 0
Ordulular hasret giderdi

AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, beraberindeki Ordu Çaybaşı İlçesi Belediye Başkanı İsmet Yanık, İstanbul Ünyeliler Derneği Başkanı Ahmet Yılmaz ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca ile birlikte Çerkezköy'deki Ordulu hemşerilerini ziyaret etti.

 

İLK DURAK ORDULULAR DERNEĞİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürlüğü'ne atanan Zekeriya Sarıkoca'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak için Tekirdağ'a gelen AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, daha sonra Ordulu hemşerileri ile buluşmak üzere Çerkezköy'e geldi. Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nda partililerle bir süre sohbet eden Hamarat, daha sonra beraberindeki Ordu Çaybaşı İlçesi Belediye Başkanı İsmet Yanık, İstanbul Ünyeliler Derneği Başkanı Ahmet Yılmaz ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca ile birlikte Çerkezköy Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette,  AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri T. Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil ve partililer de Mustafa Hamarat'a eşlik ettiler.

 

BİZLERİ ŞEREFLENDİRDİNİZ!

Mustafa Hamarat ve beraberindekiler, Çerkezköy Ordulular Derneği ziyaretinde Dernek Başkanı Nevzat Soytürk ve dernek üyeleri tarafından karşılandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Soytürk, "Ziyaretinizle bizleri şereflendirdiniz" diyerek Mustafa Hamarat ve beraberindekilere teşekkür etti. Mustafa Hamarat'ın ordulularla buluşmak amacıyla Çerkezköy'e geldiğini söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Reşat Bahar ise sözü Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat'a bıraktı.

 

 

HEMŞERİCİLİK ÜSTÜNLÜK TASLAMAK DEMEK DEĞİLDİR

Türkiye'nin gündeminin çok yoğun olduğunu ifade eden Mustafa Hamarat, "Dernek olmak demek, kendi dertlerini bir kenara bırakıp, üyelerinin dertleri ile dertlenmek demektir. Dernekçilik çok zor bir faaliyettir. Birçok problemle karşılaşıyorsunuz. Hemşericilik üstünlük taslamak demek değildir. kimseden geri kalınmayacağının göstergesidir. Önemli olan birlik ve dayanışma içinde olabilmektir. Sizlerin faaliyetlerinizin ne kadar bereketli olduğunun da farkındayım" dedi.

 

SİYASETTE ŞIMARMAMAK GEREK

Dernekçiliğin hayırda yarışmak demek olduğunu dile getiren Mustafa Hamarat, "Ülkemizde 10 yıllarımızı yiyen sorunlar, sizlerin destekleri ile sorun olmaktan çıktı. Siyasetin kavga demek olmadığını 12 yıldır iktidarda olan ve bugüne kadar hiçbir koltuk kavgası çıkmayan AK Parti göstermiştir. Sizlerin bu desteği ve duaları olmasa belki biz de şaşabilirdik. Başkaları gibi entrikaya, kavgalara düşebilirdik. Ama sizin desteğinizle iyi ahlak üzerine siyaset yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Biz siyasette şımarmamak gerektiğini biliyoruz" dedi. Hamarat, "En az Ordulu olduğunuz kadar Çerkezköylüsünüz. Bu bilinçle hareket etmelisiniz. Sorumluluklarınız aynı. buradaki şehir hayatına en güzel katkıyı vermelisiniz" diye hemşerilerine tavsiyede de bulundu.

 

12-0 İLE ÜZÜLDÜK AMA 20-0 İLE SEVİNDİK

"Çerkezköy'de dernekçiliğe en çok karşı olanlardan biri bendim" diyerek konuşmasına başlayan Ordulu AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil ise, şunları kaydetti: "Fakat derneğimiz kurulduğundan beri birlik beraberliğimiz çok güzel bir şekilde devam ediyor. İyi günde kötü günde bir aradayız. Ordulular Derneği hiçbir zaman seçim derneği olmadı.”

Tekirdağ'da seçimlerin 12-0 kaybedildiğini anımsatan Yeşil, "Bir gün arabamda 12-0 yazılı kağıt buldum. Çok ağrıma gitmişti. Fakat Ordu'dan gelen 20-0'lık haberle sevindik" diyerek sözü Ordu Çaybaşı İlçesi Belediye Başkanı İsmet Yanık'a bıraktı. Yanık, "Sizlere Ordu'dan sevgi ve selamlar getirdik. Ordulu hemşerilerimizin sıkıntılarını biliyoruz. Büyükşehir ile birlikte başta yol ve su sıkıntıları olmak üzere tüm sorunları çözeceğiz. 750 kilometrelik sıcak asfalt yol yapım ihalesi yapıldı. Yollarımız asfaltlanacak. Güzel günler bizi bekliyor" dedi.

 

BENİ DİNLİYORSUNUZ DEĞİL Mİ?

Hizmetin yalnızca belediye başkanlığı yapmak demek olmadığını söyleyen ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca ise "10 yıl Ordu Çaybaşı Belediye Başkanlığı yaptım. sonrasında siyasete nokta koyup hizmete Tekirdağ ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü olarak devam etmeye başladım" dedi. Programdaki son konuşmayı ise AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut gerçekleştirdi. Türkiye'de 12 yıldır istikrarın devam ettiğini belirten Akbulut, "Türkiye çok büyük mesafeler aldı. Çevremizde yangın devam ederken, Türkiye huzur adası mesafesinde oldu" dedi. Konuşması sırasında katılımcıların kendi arasında konuşmasına sinirlenen Akbulut, "Beni dinliyorsunuz değil mi? Başka sesler de geliyor. Onlara da söz verebiliriz tabi de" diyerek tepki gösterdi. Mustafa hamarat ve beraberindeki heyet daha sonra Çerkezköy 52 Ordulular Derneği'ni ziyaret etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ