Büyükşehir 'köy mahalleleri' masaya yatırdı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyükşehir Yasası'nın kırsal kesime etkileri konulu panel düzenledi.

GÜNDEM 19.10.2014 11:39:00 0
Büyükşehir

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Büyükşehir Yasasının Kırsal Kesime Etkileri’ konulu panel Belediye Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

 

BİR GECEDE MAHALLELİ OLDULAR

CHP İl Başkanı Recep Palabıyık’ın yanısıra, Teski Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta, muhtarlar, Belediye Meclis üyeleri ve bürokratların katıldığı panelde açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Yasası ile ilgili kısa bilgiler verdi.

“Bürokrasi engellerine takıldık ama birçok olumsuzluğa rağmen büyük mesafe katettik.” Diyen Albayrak, şunları kaydetti: “Biz kadrolaşmaya değil, hizmet yapmaya geldik.  Kırsala büyük önem veriyoruz. Köylerde yaşayan arkadaşlarımız bir akşam köylü olarak yattılar sabah kalktıklarında ise mahalleli oldular, bu büyük bir travmadır. Ancak ne olursa olsun biz kırsal kesime hizmeti daha fazla götürerek onların hayat standardını yükselteceğiz”

 

İKİ PROFESÖR SUNUM YAPTI

Oturum başkanlığını Prof. Dr. İ. Hakkı İnan’ın yaptığı panelde Tevfik Kızgınkaya ‘Kanun Hükmü’nde Kararnameler ile Değişen Yönetim Yapısı’, Prof. Dr. Bülent Gülçubuk da ‘Büyükşehir Yasasının Kırsal Kesime Etkileri’ konularında bilgiler verdi. Panel sonunda panelistlere Başkan Albayrak ve Teski Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta tarafından plaket takdim edildi.

 

Haber Merkezi