Kripteks Tekirdağ'ın şifresini aradı

TRT tarafından yeni yayınlanacak olan Kripteks yarışma programı çekimlerinin Tekirdağ ayağı gerçekleştirildi.

GÜNDEM 19.10.2014 10:51:00 0
Kripteks Tekirdağ

TEKİRDAĞ’IN ŞİFRELERİNİ ARADI

Türkiye’nin 81 ilindeki üniversitelerin yarışacağı program kapsamında Namık Kemal Üniversitesi’nden katılan ve üniversiteyi temsil edecek 2 yarışmacı birinci olabilmek için şehrin şifrelerini aradı.

Şehirlerin tarihi, kültürel miraslarını eğlenceli ve hareketli bir yarışma programına dönüştüren Kripteks ekibi, Namık Kemal Üniversitesi’nden katılan yarışmacıların şifreyi şehrin dört bir yanında arayışlarını çekti. 

 

AMAÇ TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASLARIN ANLATILMASI

Kripteks programı hakkında bilgiler veren yönetmen ve yapımcı Hasan Yıldız, yarışmanın gençlere tarihi ve kültürel mirasları anlatmayı amaçladığını belirterek, "Kripteks kapsamında 81 ilde üniversitelerimizden katılımcılarla yarışıyoruz. Önce üniversitelerden katılanlardan son ikiye kalanlara 100 TL vererek bulunduğumuz şehirdeki şifrelere ulaşmalarını amaçlıyoruz. Şehrin çeşitli yerlerine koyduğumuz şifrelere 100 Tl’lik bütçe ile şifrelere ilk ulaşan kişi 500 TL ödül kazanıyor. Namık Kemal Üniversitesi’nden yarışmaya katılan öğrencilerin şifre arayışlarını görüntüledik. Tekirdağ'da sonraki durağımız Yozgat Bozok Üniversitesi olacak. Bilgi ile tarih, kültür ve eğlenceyi bir araya getirdiğimiz Kripteks çok yakında TRT Avaz ve TRT Okul’da yayınlanacak" dedi.

Şehirlerin şifrelerini bulmanın şehrin aynası olduğunu belirten yapımcı ve yönetmen Hasan Yıldız, şehirlerin şifrelerini bulanların büyük ödüle bir adım daha yaklaşacağını ifade etti.

 

Haber Merkezi