Sanayi dükkanları kıymete bindi

Kapaklı Belediyesi'nin 2012 yılında yaptığı Küçük Sanayi Sitesi'nin dükkanları açık artırma usulü ile ihaleye çıkartıldı. İhalede 20 tura kadar dönen dükkanlar muhammen bedeli

GÜNDEM 19.10.2014 10:46:00 0
Sanayi dükkanları kıymete bindi

2012 yılında 74 bin TL muhammen bedelle satışa sunulan fakat talep görmeyen 1589 ada 1 parseldeki Küçük Sanayi Sitesi dükkanları, Kapaklı’nın ilçe olmasının ardından kıymete bindi. Her biri 137 metrekare olan dükkanların muhammen bedelleri 121 bin 800 TL olarak belirlendi. 2 yıl önce 75 bin TL’ye alıcı bulamayan dükkanların her biri ortalama 206 bin TL’den satıldı.

 

İLK İHALEYE 8 İSTEKLİ KATILDI

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın başkanlık ettiği ihale komisyonunda Belediye Meclis Üyeleri İlhan Çetinkaya ve Yılmaz Saç ile Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak ve Mali Hizmetler Müdür Vekili Nurcan Sönmez görev aldı. Küçük Sanayi Sitesi Dükkan Satışları İhaleleri, saat 10.00’da 12 Nolu dükkanın satışı ile başladı. İhaleye 8 istekli katıldı. Ramazan Bozkurt, Mehmet Fatih Çelik, Murat Tatlı, İlhan Açıcı, Hüseyin Ersöz, Güven Yıldız, Mustafa Küçükoğlu ve Nuri Gamsız’ın katıldığı ve açık arttırma usulü ile gerçekleşen ihale toplam 13 tur sürdü. Muhammen bedeli 121 bin 800 TL olarak belirlenen 12 Nolu dükkan, 210 bin TL ile İlhan Açıcı’ya ihale edildi.  

 

20 NOLU DÜKKAN İHALESİ 20 TUR SÜRDÜ
Saat 10.30’da ise 20 Nolu dükkanın ihalesi yapıldı. Muhammen bedeli yine 121 bin 800 TL olarak belirlenen bu ihaleye ise Ramazan Bozkurt, Mustafa Küçükoğlu, Şaban Şahin ve Ferruh Yaşar adına vekili Cafer Ünal katıldı. Ramazan Bozkurt ile Mustafa Küçükoğlu arasında rekabete sahne olan ihalede gülen taraf, 197 bin TL teklif veren Mustafa Küçükoğlu oldu. 20 Nolu dükkanın ihalesi toplam 20 tur sürdü.

 

2 DÜKKAN DAHA SATILDI
İhaleler, 21 Nolu dükkanın satışı ile devam etti. İhaleye Adem Aydın adına vekili Muzaffer Aydın, Ramazan Bozkurt, Şaban Şahin ve Mehmet Fatih Çelik olmak üzere toplam 4 istekli katıldı. 7’nci turda sona eren ihaleyi ise 196 bin TL teklif veren Ramazan Bozkurt kazandı. Necdet Avcı, Mustafa Küçükoğlu ve Ramazan Bozkurt’un katıldığı 22 Nolu dükkanın ihalesi ise 15 tur sürdü. İhaleyi 198 bin TL teklif veren Mustafa Küçükoğlu kazandı.

 

26 NOLU DÜKKAN İHALESİ İPTAL EDİLDİ
Öğleden önceki son ihalede ise 23 Nolu dükkan satışa çıkarıldı. İhaleye Göksü Ambalaj firması, Mustafa Küçükoğlu, Mustafa Yaldız ve Ferruh Yaşar adına vekili Cafer Ünal katıldı. 8’inci turda sona eren bu ihaleyi ise 201 bin TL teklif ile Ferruh Yaşar adına ihaleye katılan Cafer Ünal kazandı. İhalenin ardından kısa bir açıklama yapan Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, “26 Nolu dükkanın ihale saati şartnamede yanlış yazıldığı için bu dükkanın ihalesi iptal edilmiştir” dedi.  

 

İHALE 2’NCİ TURDA SONA ERDİ
İhalenin öğleden sonraki oturumu ise saat 14.00’da 24 Nolu dükkanın satışı ile devam etti. Murat Tatlı, Mehmet Fatih Çelik, Ramazan Bozkurt ve Güven Yıldız’ın katıldığı bu ihale ise 5 tur sürdü. Muhammen bedeli 121 bin 800 TL olan 24 Nolu dükkan 201 bin TL ile Güven Yıldız’a ihale edildi. Satışlar, saat 14.30’da 25 Nolu dükkanın ihalesi ile devam etti.  Ramazan Bozkurt, Murat Tatlı, Mehmet Fatih Çelik, Haydar Ali Baykan ve Necmettin Çınar adına vekili Hüseyin Meriç’in katıldığı bu ihale ise yalnızca 2 tur sürdü. İhaleyi 202 bin TL teklif veren Hüseyin Meriç kazandı.

 

BÜYÜK ÇEKİŞMEYE SAHNE OLDU
Küçük Sanayi Sitesi dükkan satış ihaleleri 27 Nolu dükkanın satışı ile devam etti. İhaleye Nuri Gamsız, İlhan Açıcı, Mustafa Yaldız, Mustafa Küçükoğlu, Murat Tatlı, Ramazan Bozkurt ve Rıfat Mutlu katıldı. Yaklaşık Maliyeti 121 bin 800 TL olan dükkan ihalesi, Rıfat Mutlu’nun 200 bin TL’lik teklifi ile açıldı. Nuri Gamsız ile Rıfat Mutlu arasında büyük çekişmeye sahne olan ihaleyi 225 bin TL ile Nuri Gamsız kazandı.

 

REKOR SON DÜKKANDA KIRILDI
İhalede son olarak 28 Nolu dükkan satışa sunuldu. Bu dükkanın ihalesine ise Nuri Gamsız, Murat Tatlı, Mustafa Küçükoğlu ve Ramazan Bozkurt katıldı. Bu dükkan ise 18’inci turda 225 bin 500 TL ile Murat Tatlı’ya satıldı. Böylelikle ihaleye en son çıkarılan 28 Nolu dükkan en pahalıya satılan dükkan oldu. Satışa çıkarılan 9 dükkândan Kapaklı Belediyesi kasasına 1 milyon 855 bin 500 TL girecek. Satışlarda her bir dükkân ortalama 206 bin TL’den alıcı bulmuş oldu.

 

DÜKKÂNLAR TAHMİNİMİZDEN YÜKSEK BEDELLERE SATILDI
İhale sonunda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Kapaklı Belediyesi ilçe olana kadar hiçbir borcu yoktu. Bugün ise 9 milyon TL borcu var. Çünkü iller Bankası’ndan gelen gelirimiz yarıdan daha fazla düştü. Bu nedenle dükkânlarımızı satmak zorunda kaldık” dedi. İhalede dükkânların tahminlerinden daha yüksek bedellere satıldığını söyleyen Mandalı, küçük sanayi sitesi dükkanlarının çatı ve yağmur gideri sorunlarının da en kısa sürede belediyece giderileceğini ifade etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ