Albayrak Kapaklı'da yeni mahalleleri gezdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hizmet Kervanı'nın Kapaklı durağında yeni mahalleleri de dolaştı. Albayrak, sorunlarını dinledi, çözüm için söz verdi!

GÜNDEM 17.10.2014 14:46:00 0
Albayrak Kapaklı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ‘Hizmet Kervanı’ önceki gün kapaklı’da idi.Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Hizmet Kervanı programı kapsamında ilçe merkezinde bir dizi etkinlikte bulunmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve kurmaylarıyla birlikte bu kez Pınarça, Bahçeağıl, Karlıköy ve Uzunhacı gibi yeni mahallelerine geçti. Mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen Albayrak, yeni mahallelerin sorunlarını en kısa sürede çözme sözü verdi. Albayrak, ziyaretleri arasına eski belde yeni mahalle Karağaç’ı da aldı.

 

YENİ MAHALLELERİ ZİYARET ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yeni mahallelere yaptığı ziyaretlerde ilk konuşmayı Kapaklı Belediye Başkanı İfran Mandalı yaptı. Başkan Mandalı, “İlçemize bağlanan yeni mahallelerimizin sorunlarını biliyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte sorunları çözüme kavuşturacağız. Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte ilçe belediyelerimizin imardan ulaşıma kadar olan tüm yetkileri artık büyükşehir belediyemizin yetkisinde olduğunu bilmenizi istiyorum. Sorunlarınızın çözümü konusunda da Kapaklı Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyemizle koordineli çalışarak çözümleyeceğiz. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımızla da konuları defalarca görüştük ve kısa zaman içinde de çözüme kavuşturulacaktır. Ulaşım elektrik ve eğitime kadar her alandaki sorunlarınız çözümlenecektir ve bu konuda müsterih olunuz.”açıklamalarında bulundu.

 

KARAAĞAÇ’IN DA BELEDİYE BAŞKANIYIM

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Karaağaç Mahallesi’ne yapılan ziyaret sırasında bazı serzenişlerde bulundu. Mandalı, “Nedense Karaağaç’ta gergin bir yüz var. Bu konuda 8-10 arkadaş gerginlik yaratıyor. Sanki Kapaklı Belediyesi olarak buranın sorunlarını çözmeyecekmişiz havası yaratılıyor. Buranın sorunlarını çözümlemek bizin görevimiz. Burası mahalle olana kadar yani belde iken 3 belediye başkanı burada görev yaptı. Bende sizin 4. Belediye başkanıyım.Seçimler geçeli 7 ay oldu.Ben sizinle birlikte mesai arkadaşlığı yapıyorum. Karaağaç mahalle olduktan sonra buranın devri belediyemize dört ay sürdü.Karaağaç bizim önemli bir mahallemizdir. Buranın tüm sorunları çözümlenecek. Kısa zamanda sorunların çözüme kavuşması için büyükşehir belediyemiz gerekeni yapacak.”diye konuştu.

 

SORUNLARINIZI BİLİYORUM

Mandalı’nın konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yeni mahallelerin sakinlerine yönelik açıklamalarda bulundu. Albayrak, “Sizlerden elektrik aldım. Seçim sürecinde de beni çok iyi karşıladınız. Sizlerin sıcak ilgisi ve desteği ile büyükşehir belediye başkanı oldum. Sizlere hizmet etmek ve sorunlarınızın çözümünü sağlamak artık bizim görevimiz. Şu an ulaşım konusunda sıkıntılarınızın olduğunu görüyorum. Şimdilik yollarınız onarılıyor. Ama kısa zaman içinde de kalıcı çözüme kavuşturacağız. Lise taleplerinizin olduğunu da biliyorum bu konuda da mahalle muhtarları bana ilettikleri sorunların çözümü konusundaki dilekçelerinde bunları bildirdi. Bu konuyu da Milli Eğitim Müdürümüzle görüşerek çözümleyeceğiz. Köylerimiz artık mahalle olması dolayısıyla yeniden yapılandırılacak ve bu konuda da 1/25 bin ölçekli imar palanları hazırlıyoruz. Sizlerin her konuda rahat bir yaşam sürmesi için gereken her şey yapılacağını bilmenizi istiyorum.”diye konuştu.

 

BİR GECEDE ELİNİZDEN ALINDI

Köy ve beldelerin tüzel kişiliğinin bir gecede ellerinden alınarak mahalleye dönüştürüldüğünü söyleyen Albayrak şöyle devam etti: “Özellikle beldeden mahalleye dönüşen yerlerde yaşamlarını idame ettiren vatandaşlarımıza bu durum şok yarattı. Bunun kolay olmadığını da biliyoruz. İnşallah tüm sorunlar çözümlenecek. Bize oy verene de vermeyene de teşekkür ediyorum. 30 Mart’tan sonra parti rozetimi çıkardım ve hepinizin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ziyaretinize gelerek sorunlarınızı dinliyorum. Çözümlenmeyecek sorunlarınız kalmayacak bununda sözünü sizlere veriyorum.”

 

ALBAYRAK’DAN SU AÇIKLAMASI

Daha önceki ziyaretlerinde olduğu gibi yeni Kapaklı’nın mahallelerinde  de ‘Su zamları’ dile getirildi. Bu konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak şunları dedi: “Su konusuna gelince daha önce her ilçede ayrı fiyatlar uygulanıyordu. Bazı yerlerde bir lira bazı yerlerde bir dokuzyüz idi. Yakın illerden de fiyatler alarak suyun tonunu 2 lira yaptık. Bakanlığın da bu konuda talimatı var. Suyun fiyatının yüzde 50 oranında atıksu bedeli koyulması isteniyor. Bizde bir liralık atık su beledine ilave yaptık. Böylece suyun tonu her yerde, yani il genelinde 3 lira oldu. Ancak köyden mahalleye dönüşen yerlerde 5 yıl süre ile suyun tonu elli kuruş olarak alınacak. Beldeden mahalleye dönüşen yerlerde ise daha önce belde oldukları için bu uygulanıyor. Eğer biz bakanlığın talimatını uygulamazsak bunun birinci derecede sorumlusu ben olacağım. Bu parayı benim cebimden ödemem isteniyor. Alınan bu paralar size hizmet olarak geri dönecek . Bunu almak zorundayız.”

 

 

MANDALI’YA SİTEM!

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın “Karaağaç’ta gergin yüz görüyorum” sözü tepki gördü. Mandalı’ya sitem eden Karaağaçlılar, “Başkan İrfan Mandalı neden daha önce mahallemize gelerek hal hatırımızı sormadı da şimdi Büyükşehir Belediye Başkanımız geldiğinde bizi hatırlıyor. Bizi bu güne kadar yok saydı. Oysa bizde artık Kapaklı’nın bir mahallesi olduk. Nedenini biliyoruz. Seçimlerde buradan kendisine az oy çıktığıdır. Oysa seçilmiş bir başkanın seçim sonunda kentin tüm kesimini kucaklayan siyesi kimliğini bir tarafa bırakan başkan olmalıdır.”dediler.Karaağaç’ın eski Belediye Başkanları’ndan Onur Karahanlar “Konuyu İrfan Başkan açtı. Belde tüzel kişiliğinden mahalle tüzel kişiliğine geçmemiz kolay değil. Karaağaç’ın kurucu Belediye Başkanı olarak, Karaağaçspor Kulübü başkanı olarak ve Karaağaçlı bir sade vatandaş olarak hitap etmek istiyorum. Bir sorun var ise insanlarla paylaşacaksınız. Mahalle olarak Kapaklı’ya bağlandığımızdan bugüne kadar Kapaklı Belediyesi buraya ne kadar yatırım yaptı da ne gibi bir hizmet getirdi?”diye sordu.

 

BAYRAMDA BİLE GELMEDİ

Karahanlar, “Bu güne kadar mahallemize gelerek ne hal ve hatırımız soruldu ne de bayramlarda gelinerek bayramımızı kutlandı. Kapaklı bize iki adım ötede ama başkanımız bayramlarda bile mahallemize gelmedi. Biz kendisine kırgın falanda değiliz. Ama o bizlere kırgın. Kırgınlığını da anlamış değiliz.”dedi.

 

YANLIŞ ANLAŞILDIM

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Karaağaçlıların gösterdiği tepkiye şöyle cevap verdi: “Önce şunu belirtmek istiyorum. Taşeronda çalışan 9 arkadaşımız vardı. İşten çıkarıldılar ve eylemleri sürüyor. Sözleşme süreleri dolduğu için taşeron iş akitlerini fesh etmiş! Bunlar belediyemizin kadrolu elemanı değil. Bizden kaynaklanmıyor. Bizimle bir ilgisi yok. Belediyemizin bir katında İş Kur var gelsinler iş için müracaat etsinler bizde onlara iş konusunda yardımcı olalım ve onlara iş bulalım.”dedi.

 

 

KAPAKLI İÇİN ZİKZAK YAPTIM

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı’nın menfaatleri ve Kapaklı’nın ilçe olması için siyasette bu güne kadar zikzaklar yaptığını söylerken, “Kapaklı’nın çıkarları için zikzaklar yaptım.Yapmak zorundaydım. Bu gibi zikzaklar bazen siyayette çok öenmli. Zikzaklar yapmasaydım Kapaklı ilçe olmayacaktı ve bu gün Çerkezköy’ün mahallesi idi.Ben kimseye kızmıyorum ve kırgında değilim.Bütün sinir damarlarımı aldırdım.Karaağaç’ı devralırken 4 milyon 200 milyar borcu vardı. Borcu var diye Karaağaç’a kızmıyoruz. Herkes herkesi eleştirebilir.Ama eleştiriler saygı çerçevesin de olmalı.”ifadelerini kullandı.

 

KARAAĞAÇ’A DA ÖNEMLİ HİZMETLER YAPACAĞIZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Karağaç’a önemli hizmetler yapma sözü verirken, “Beni sık sık Karaağaç’ta göreceksiniz. Tekirdağ artık bir büyükşehir. Büyükşehir olarak tüm mahallelerimizde olduğu gibi Karaağaç’ta da önemli hizmetler yapacağız. Yapmazsak zaten bizden hesap sorun. Sizlerin teveccühü ile biz bu göreve geldik. Amacımız sadece ve sadece halkımıza hizmet etmek.”dedi.

 

ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Kurulu Daire Başkanı(UKOME) Mehmet Zeki Gürcün Büyük Şehir Belediye Başkanı Albayrak’tan sonra Karaağaç’ın Kapaklı İlçe ile ulaşım sorununu çözüme kavuşturacakları müjdesini verdi. Gürcün, “Yeni bağlanmış olduğunuz Kapaklı ilçesine ulaşım sorununuzu çözdük. Kapaklı Karaağaç arasına yeni yol rüzergahı belirledik. 21 Ekimde bu konu UKOME’de görüşülecek ve 22 Ekim itibariyle Devlet Hasanesi Yıldız Kent arasından ilçe merkezine ulaşım sağlayacaksınız. Çocuklarınızın da ilçe merkezine gidip gelmelerini büyükşehir olarak biz sağlayacağız. Bu taşımacılık içinde sizlerden ücret alınmayacak ve bununda böylece size müjdesini veriyorum. Bu konu ihaleye çıkarıldı. 6 ay içinde de il genelimizde tüm ulaşım sorununu çözümleyeceğiz.”dedi.

Bu konuşma sonrasında Büyükşehir Hizmet Kervanı ile dolaşan Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Bahçeağıl, Karlıköy ve Uzunhacı Mahallelerini de ziyaret ederek halkın sorunlarını dinledi ve tüm sorunların kısa zamanda çözüme kavuşacağı sözü verdi.

 

Haber/Seyit SÜREN