Albayrak'dan taşeron işçilerine sürpriz cevap: ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN

Önceki gün 'Hizmet Kervanı' programı kapsamında Kapaklı'ya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'dan yardım isteyen taşeron işçileri işte bu cevabı aldı

GÜNDEM 17.10.2014 13:27:00 0
Albayrak

Kurban Bayramı öncesinde Kapaklı Belediyesi tarafından işten çıkarılan taşeron işçiler, Hizmet Kervanı gezileri kapsamında Kapaklı’ya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan da yardım istedi. Başkan Albayrak ise yalnızca ‘Allah yardımcınız olsun’ demekle yetindi.

 

KAPAKLI BELEDİYESİ ÖNÜNDE BEKLENMEYEN SÜRPRİZ

Her hafta farklı bir ilçede vatandaşların sıkıntılarını ve taleplerini dinlemek amacıyla oluşturulan Büyükşehir Belediyesi Hizmet Kervanı, önceki gün de Kapaklı’ya geldi. İlk olarak Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret eden ve yeni görevinin ‘Hayırlı’ olması temennisinde bulunan Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve beraberindeki heyet ile birlikte programının devamı kapsamında Belediye hizmet binasına doğru ilerledi. Başkan Kadir Albayrak’ı belediye binası önünde bir sürpriz bekliyordu.

 

BAŞKAN ÇEŞİTLİ BAHANELERLE BİZİ İŞTEN ÇIKARDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediyesi hizmet binası önünde, Kurban Bayramı öncesi işten çıkarılan ve belediye önünde günlerdir eylem yapan taşeron işçiler ile karşılaştı. 5,5 yıl boyunca çeşitli taşeron firmaları bünyesinde Karaağaç Belediyesi’nde çalıştıklarını ifade eden işçiler, “Bildiğiniz gibi Karaağaç Büyükşehir Yasası ile birlikte kapanarak Kapaklı’ya bağlandı. Biz de Kapaklı Belediyesi bünyesinde çalışmamıza devam ettik. Fakat Belediye Başkanımız sırf biz Karaağaç’tan buraya geldik diye çeşitli bahanelerle bizi işten çıkardı. Daha sonra yerimize yeni taşeron işçiler aldılar” ifadelerini kullandı.

 

LAFA GELDİ Mİ SOSYAL DEMOKRAT PARTİSİNİZ

Taşeron işçilerin yardım istediği Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Bu konu sizinle Kapaklı Belediyesi arasında olan bir konu. Büyükşehir olarak bizim yapabileceğimiz bir şey yok! Allah yardımcınız olsun” diye konuştu. Albayrak’ın bu sözlerine tepki gösteren taşeron işçiler ise “Allah yardımcı olsun da siz de yardımcı olun. Lafa geldi mi sosyal demokrat partisiniz. Kendi partinizin ilçe belediye başkanı haksızlık yapıyor. Siz de bu haksızlığa göz yumuyorsunuz” diye çıkıştılar. İşçiler tepkilerini dile getirirken Başkan Albayrak, Kapaklı Belediye Çalıştayı’na katılmak üzere buradan ayrıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ