Emniyet kemerinin önemi simülasyonla anlatılıyor

Edirne Emniyet Müdürlüğü, güvenli bir yolculuk için emniyet kemerinin önemine dikkat çekti. Emniyet Müdürlüğü, Tarihi Selimiye Camii Meydanı'nda üç gün sürecek olan 'Emniyet Kemeri Sim?

GÜNDEM 16.10.2014 17:28:00 0
Emniyet kemerinin önemi simülasyonla anlatılıyor

SELİMİYE MEYDANI’NA SİMÜLASYON ARACI KOYULDU

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü, 16-18 Ekim tarihleri arasında emniyet müdürlüğüne tahsis edilen ‘Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’ ile Selimiye Camii meydanında, vatandaşlara görsel ve uygulamalı olarak emniyet kemerinin önemini göstermeyi ve Edirne'de meydana gelen yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarını en aza indirmeyi hedefliyor.

 

VATANDAŞLAR TECRÜBE EDİYOR

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen faaliyette simülasyon aracını tecrübe eden vatandaşlar ise bir kez daha emniyet kemeri takmanın önemini anladıklarını belirterek, "Emniyet kemeri takmadan kesinlikle olmaz. Emniyet kemeri hayat kurtarır" dedi.

 

EMNİYET KEMERİ NEDEN TAKILMALI?

Doğru takılmış bir emniyet kemerinin, çarpmanın etkisiyle, vücutta meydana gelen sarsıntının kademe kademe azalmasını sağlayıp çarpma etkisini vücut yapısındaki en güçlü noktalara yönelterek koltuktan fırlamayı engellediği, hassas ve en önemli organların yer aldığı kafa ve omuriliğin herhangi bir yere çarpmasını önleyerek koruduğu kaydedildi. Emniyet kemerlerinin, otomobil ile seyahat edenlerin ağır yaralanma riskini yüzde 45, kamyonetlerde yüzde 60 oranında azalttığı, ölümlü kazalarda emniyet kemeri kullananların yüzde 24,8'inin hiç zarar görmeden kazayı atlatırken, ayrıca ölüm oranlarının yüzde 80'inin emniyet kemeri takmamaktan kaynaklandığı bildirildi. 

 

DAHA İYİ TRAFİK OLGUSU OLUŞTURULACAK

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise "Daha iyi bir trafik olgusunun oluşması, kazaların önlenmesi için farklı eğitim teknikleri ve projeleri kullanılarak faaliyetlerimiz devam edecektir" denildi.

 

 

Haber Merkezi