Kuş'dan üyelere yapılandırması uyarısı

Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Yaşar Kuş, yeniden yapılandırma kapsamında Oda'nın alacaklarıyla ilgili bilgi verdi. Kuş, "Yapılandırma kapsamında üyelerimizden 750 bin TL borç ala

GÜNDEM 16.10.2014 10:45:00 0
Kuş

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş, 6552 sayılı Torba Yasa kapsamında çıkan yapılandırmadan odaya borcu bulunan üyelerin biran önce yararlanmaları gerektiğini söyledi.

 

ODAMIZIN 750 BİN TL. ALACAĞI VAR

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş oda üyelerinden yaklaşık bin 500’ünün yaklaşık 750 bin TL odaya borcu bulunduğunu belirtti. Kuş, “Odamıza kayıtlı üyelerimizden yaklaşık bin 500 üyemizin odamıza toplam 750 bin TL aidat borcu bulunmaktadır. Çıkan Torba Yasa kapsamında odamıza borcu bulunan üyelerimiz bu yasadan faydalanarak borçlarını ödemeleri halinde kendi menfaatlerine olacaktır. Üyelerimiz bu fırsatı çok iyi değerlendirsin.”dedi.

 

BİR DEFADA ANAPARA ÖDENDİĞİ TAKDİRDE FAİZİ ALINMAYACAK

Vergi örneklerle üyelerine yeniden yapılandırmayı anlatan Başkan Yaşar Kuş, “Borç ödemeleri konusunda örnek vermem gerekirse şunları söyleyebilirim. Örneğin bin 500 TL borcu bulunan üyemizin borcu 900 TL’ye kadar, 1000 TL borcu bulunan üyemizin de borcu 650 TL’ye kadar düşüyor. Bu nedenle bu yasadan faydalanmak isteyen borçlu üyelerimiz bu fırsatı kaçırmaması gerekiyor. Bu alacaklar bir defada ödenmesi gerekiyor. Bundan böyle her şey bağlı bulunduğumuz bakanlığın elinde ve bakanlık sitesinde kimin ne kadar borcu var ve bir defada ödediği takdirde ne ödeyeceğini de bakanlığın internet sitesinde belli.”diye konuştu.

 

AİDATINI ÖDEMEYENE İŞLEM YAPILMAYACAK

Başkan Yaşar Kuş, borcu bulunan üyelerin odaya aidat borçları olduğunda oda ile ilgili işlemlerinin de yapılamayacağını ve bu konuda da bakanlığın yaptırımı bulunduğunu belirtti. Başkan Kuş,“Özellikle şunu da belirtiyorum. Bu güne kadar aidat konusunda hiçbir üyemizi mağdur etmedik ve ödemeleri için bekledik. Ancak Bundan böyle çıkan Torba Yasa ile birlikte bağlı bulunduğumuz bakanlık aidat borcunu ödemeyen üyelere her hangi bir işlem kesinlikle yapılamayacağı konusunda da yaptırımı olduğu bildirildi. Bu nedenle aidat borcu bulunan üyelerimiz bu yapılandırma kapsamında çıkan yasadan faydalanarak borçlarını bir an önce ödemeleri gerekmektedir. Borcu bulunanlara dediğim gibi odada her hangi bir işlem yapmayacağız ve bu bilgiyi de oda üyelerimize aktarmakta fayda görüyorum. Yapılandırmanın son gününe kadar odamıza borcu bulunan üyelerimiz bu fırsattan bir an önce yararlansın diyorum.”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN