Edirneli aşçılar Türkiye'yi temsil edecek

Sırbistan'ın Belgrad kentinde yapılacak 3. Balkan Yemekleri Yarışması'nda Türkiye'yi Edirneli 3 genç aşçı temsil edecek

GÜNDEM 16.10.2014 10:40:00 0
Edirneli aşçılar Türkiye

Sırbistan’ın Belgrad kentinde düzenlenecek olan 3. Balkan Yemekleri Yarışması’nda Türkiye’yi Edirneli üç genç aşçı temsil edecek. 16-19 Ekim tarihleri arasında Belgrad’da gerçekleştirilecek olan 3. Balkan Yemekleri Yarışması’na künefeden mantıya, somon sarmasından Osmanlı mutfağının tarihi yemeklerine kadar çeşitli lezzetlerle katılacak olan Edirneli genç aşçılar bugün Belgrad’a hareket etti. Edirne Aşçılar Takımı olarak yıl boyunca ülke içinde ve yurt dışında çok sayıda yarışmaya katılan ve derecelerle dönen Ahmet Tufan, Oğuzhan Öztürk ve Güray Yıldız, Sırbistan’a hareketleri öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Genç aşçılar, Edirne'de sponsor bulmanın zorluğundan yakındı. Edirne Belediyesi, Ciğerci Bahri Bey ve Ekol Gıda'nın desteğiyle yarışmaya gidecekler olan gençler, uçak biletlerini de kendi imkanları ile aldıklarını belirtti.

 

KÜNEFE AVRUPA ARENASINDA

Yarışmada tatlı ve vejetaryen kategorisinde Türkiye'yi temsil edecek olan Güray Yıldız, en büyük amaçlarının madalyayla dönmek olduğunu söyledi. Yıldız, yarışmanın çeşitli kategorileri olduğunu belirterek, “Vejetaryen, tatlı, ana yemeklerden kuzu, bonfile, et yemekleri. Biz 6 kategoride katılacağız. Bunlar; tatlı, iki tane balık, bir tane vejetaryen, bir tane et kategorisinde katılacağız. Ben künefe yapacağım orada, fıstıklı dil peynirli olacak ve yanında kaymakla servis edeceğim. Ondan sonra birde vejetaryen kategorisinde zeytinyağlı taze fasulye yapacağım taze fesleğenli. Bunu sigara böreğiyle servis edeceğim. Güzel olacak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.Oğuzhan Öztürk ise, yarışmaya ana yemek kategorisinde somon sarma ve kuzu döş sarmayla katılacağını dile getirerek, “Bir önceki yarışmamızda Hırvatistan'a gitmiştik, şimdide Sırbistan'a gideceğiz ve burada şansımızı deneyeceğiz. Ben balık ve kuzu yemeği yapacağım. Etli yemekte Osmanlı'da kullanılan kuzu döş sarmasını yapacağım. Tabi biraz daha modernize edilmiş haliyle. Balıkta da somon sarma yapacağım. O biraz batıya kaçıyor. Ama ben ekip olarak Edirne'yi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum” dedi.

 

YARIŞMAYA LEVREK VE MANTIYLA KATILACAK

Yarışmaya fırında levrek ve Türk usulü mantıyla katılacak olan takım üyesi Ahmet Tufan da, “Mantıyı bildiğimiz Türk usulü yapacağım. Balıkta ise fırında levrek yapacağım. Edirne'yi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Hedefimiz madalyayla dönmek” ifadelerini kullandı.

 

KEŞKE ÖNLÜKLERİ SPONSOR DOLU OLSAYDI

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, yetenekli üç gencin Edirne'yi ve Türkiye'yi temsil etmelerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Güray kardeşimiz konuşurken peynirli künefe yapacağını söyledi. Mutlaka ve mutlaka peynir Edirne'den gidecektir. Bu da demek oluyor ki Edirne'nin peyniri de görücüye çıkıyor ama tabii ki ben bir şeye daha çok sevinmek isterdim, keşke bu önlüklerde sponsor firmalarından yer kalmasaydı, dolu olsaydı. Az ama katkımız bu kadar olabiliyor. Orada hem Edirne'nin lezzetleri konuşacak hem de Türk bayrağı dalgalanacak. Ben inanıyorum ki altın madalyayı alıp gelecekler. Onlara sahip çıkmak bizim başlıca görevimiz olmak zorunda. Onlar bu yarışmada başarısız bile olsalar neticede Türkiye'yi, Edirne'yi temsil ediyorlar, fazlasıyla sahip çıkmamız gerekiyor Edirne’de olarak” diye konuştu.

 

 

Haber Merkezi