Kubilay, Kozuva ile birlikte İngilizce kursunu dolaştı

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi ile ÇTSO'nun ortaklığında İngilizce kursu açıldı. Kaymakam Metin Kubilay, ÇTSO'daki kursları Oda Başkanı Süleyman Kozuva ile birlikte dolaştı. Kubilay, H

EĞİTİM 15.10.2014 15:13:00 0
Kubilay, Kozuva ile birlikte İngilizce kursunu dolaştı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile açtıkları İngilizce kursunu ziyaret eden Kaymakam Metin Kubilay, “Hayat boyu yabancı dil şart.”dedi.

 

 

KUBİLAY KURSLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Önceki akşam saat 19.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na giden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 141 kursiyerin bulunduğu A1 ve ileri düzeyde İngilizce  A2 kursunu ziyaret ederek, kurslar hakkında bilgi verdi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Oda yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyelerinin de katıldığı programda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Kurslarımız 13 Ekim Pazartesi başladı. 22 Ocak tarihinde sona erecek. Kurslar Ticaret ve Sanayi Odası ve Atatürk İlkokulu’nda yapılacak. Ticaret ve Sanayi Odası’nda Temel İngilizce ve ileri düzeyde İngilizce kursu olarak açılmıştır. Atatürk İlkokulu’da ise temel İngilizce olarak iki sınıf açılmıştır. Kurslar haftada iki akşam yapılmakta, 141 öğrenci katılmakta.” dedi.

 

ÇTSO’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Halk Eğitimi Merkezi’nce bu kursların açılmasına işbirliği yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ile Yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden kaymakam Kubilay, konuşmasına şöyle devam etti: “En esaslı meselemizin eğitim olduğunu her zaman dile getiriyoruz. 31 Ocak da Halk Eğitim kampanyası başlattık ve bu kampanya sayesinde de 2013-2014 dönemi ile son 14 yılı karşılaştırdığımızda büyük bir atılım gerçekleştirdiğimiz ortaya çıkmaktadır. Başlatmış olduğumuz kampanya sayesinde 7 bin 899 kişiye ulaştık. Bu anlamda Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüze ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum.”

 

YABANCI DİLİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

İngilizce bilmenin hayatın her bölümünde önemli olduğunu vurgulayan Kaymakam Kubilay “En önemli meselemiz eğitim olunca, vatandaşlarımızın gelir seviyelerinin yükselmesi ve nitelikli hale gelmesi anlamında mesleki eğitim kurslarına önem veriyoruz. Sosyal kültürel kurslar bu anlamda özellikle meslekte yükselmeyi temin etmek açısından son derece önemlidir. 46 yaşındayım ve yabancı dile hala devam ediyorum. Hayatın her anlamında gerek meslek gerek özel hayatımızda yabancı dil şarttır. Bir slogan üreterek Çerkezköy’ün girişimci kent olmasını istediğimizi ifade etmiştik. Bunun için de alt yapı olması gerekmektedir. Bir adım öne geçmemiz için donanmamız gerekir. Yabancı dilde bunun için en büyük fırsattır. Yaptığımız okul denetimlerinde de çocuklara söylediğimiz tek şey yabancı dile önem verilmesi gerektiğidir. Yaşınız kaç olursa olsun İngilizce bilmek mutlak karşınıza çıkacaktır.”diye konuştu.

 

ÇTSO’NUN EĞİTİME VERDİĞİ DESTEĞİ KUTLADI

Konuşmasında ÇTSO’nun Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’na (ÇEMYO) yaptığı katkıları hatırlatan Kaymakam Metin Kubilay, “ÇTSO yönetimi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun iki sınıfını donatarak yaklaşık 20 bin TL’lik yardım yapmışlar. Kendilerini eğitime verdikleri desteklerden dolayı tebrik etmek istiyorum. Ülkemizin ve ilçemizin girişimcilere çok ihtiyacı var. Yarın bunun faydası görülecektir.”dedi.

 

KURSLARIN ÇEREKZKÖY İÇİN ÖNEMİ BÜYÜK!

Tüm vatandaşları Halk Eğitimi Kursları’na ya kursiyer ya da usta öğretici olarak dahil etmeye çalıştıklarını belirten Kaymakam Kubilay “Çerkezköy özellikle sanayi bölgesi olduğu için bizim sosyal kültürel açıdan ihtiyacımız var. Halk Eğitimi Kursları burada devreye giriyor. Sanatla ilgili kurslarımız çok önemlidir. Herkesin yapacağı bir katkı vardır. Bu kursun Çerkezköy’e ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

GEÇEN YIL 375 KURS AÇMIŞIZ, BU SENEDE 500 AÇALIM

Halk Eğitimi Merkezi’nin yeni binasıyla ilgili yürütülen çalışmalara da değinen Kaymakam Metin Kubilay, şunları dedi: “İnci Narin Yerlici Okulu’nun bahçesinde Halk Eğitim Merkezi binamızı açacağız. Bununla ilgili birinci aşamayı geçtik, aralık ayındaki ikinci aşamayı da geçtikten sonra 2015 yılında Çerkezköy’e bir halk eğitim merkezi kazandırmak istiyoruz. Kapalı Spor salonun yan tarafından gençlik merkezimiz açılacaktır. Böylece kurslarla ilgili hiçbir sıkıntımız kalmayacak. Halk Eğitim Merkezleri vatandaşlar ile bir köprüdür. Bu köprüye iyi bakmamız lazım. Geçen yıl 375 kurs açmışız, bu senede 500 açalım. Bizler her eve girmek istiyoruz. Kursiyerler ile köprümüz olsun istiyoruz.”

 

BİR İSTEĞİMİZLE KURS AÇTINIZ

Ziyaret sırasında konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ise Kaymakam Kubilay ve Halk Eğitimi Merkezi yetkililerine teşekkür etti. Kozuva, “Bizim odamıza verdiğiniz değeri gerçekten biliyoruz. Bir İngilizce kursu açalım dedik, hepiniz canla başla mücadele edip açtınız. Sizlere çok teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet Kılavuz