Taşeron işçilere sahip çıktı!

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kurban Bayramı öncesinde işsiz kalan Kapaklı Belediyesi'nin taşeron işçilerini makamında kabul etti. Gürbüz, işçilerin sorununu çözmek için Belediye BaÅ?

GÜNDEM 15.10.2014 13:55:00 0
Taşeron işçilere sahip çıktı!

Büyükşehir Yasası kapsamında kapanan Karaağaç Belediyesi’nden Kapaklı Belediyesi’ne geçen ve Kurban Bayramı öncesinde işten çıkartılan taşeron işçiler, önceki gün saat 12.00’da Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret ederek yardım istedi.

 

OY ALAMADIĞI İÇİN KARAAĞAÇ’A HİZMET ETMEK İSTEMEDİ

Kurban Bayramı öncesinde 7 taşeron işçisi olarak Kapaklı Belediyesi’nce haksız bir şekilde işten çıkarıldıklarını öne süren Emine Yavuz ve Elif Güler, “Biz 5,5 yıldır çeşitli taşeron firmaları bünyesinde büro personeli olarak görev yapıyorduk. Belediye Başkanı, yerel seçimlerde Karaağaç’tan beklediği oyu alamadığı için Karaağaç’a hizmet etmek istemedi. Bununla birlikte Karaağaç Belediyesi’nden gelen taşeron işçileri de bayram öncesinde kapının önüne koydu” diye konuştu.  

 

GÜNAHIMIZ NE?

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yasalara aykırı işlem yaptığını iddia eden taşeron işçiler, “Kendisi ile görüşmeye gittik. Günahımız ne dedik. Bizi tanımadığını söyledi. Bütçenin düşük olduğunu ve bizi bu yüzden işten çıkardığını söyledi. Hakkımızı mahkemede arayacağımızı, sonrasında yüklü miktarda tazminat ödemek zorunda kalacağını söyledik fakat aldırmadı. Bütçen yoksa tazminatımzı nasıl vereceksin dedik, ‘Vatandaşın parasıyla veririm’ dedi.” ifadelerini kullandı.

 

TAZMİNATLARINIZI ALMALISINIZ

Ülkenin birçok yerinde belediyelerin benzer kararlar alabildiğini belirten Kaymakam Mehmet Ali gürbüz ise “Öncelikle şunu belirtmeliyim ki ben taşeronlaşmaya karşı biriyim. Eğer siz işten çıkarıldıysanız, ne olursa olsun Kıdem Tazminatınızı ve İhbar tazminatınızı almalısınız. Fakat bu konu tamamen sizinle Kapaklı Belediyesi arasındadır” dedi.

 

ONLAR İŞE ALSIN BİZ GÖREVLENDİRELİM

Kapaklı Belediyesi ile konu hakkında görüşeceğini söyleyen Kaymakam Gürbüz, “Eğer işe geri dönüşünüz yapılırsa biz Kapaklı Kaymakamlığı olarak sizin burada geçici görevlendirilmenizi sağlayabiliriz” dedi. Taşeron işçiler ilgi ve alakasından dolayı Kaymakam Gürbüz’e teşekkür etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ