SGK Tekirdağ İl Müdürü'nden yapılandırma çağrısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Tekirdağ İl Müdürü Fatma Derya Alan, SGK borcu olan vatandaşların başvurularını beklediklerini söyledi.

GÜNDEM 15.10.2014 13:49:00 0
SGK Tekirdağ İl Müdürü

Alan, 6552 sayılı kanunun yürürlüğüne girmesi üzerine, SGK nezdinde gerçekleştirilecek işlemlere açıklık getirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Tekirdağ Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısında, SGK borcu olan vatandaşların başvurularını beklediklerini söyleyen Alan, Tekirdağ'dan bugüne kadar bin 756 müracaat yapıldığını belirtti. 

 

VATANDAŞ MAĞDUR OLMASIN DİYE BİLGİLENDİRME YAPIYORUZ

Gerekli bilgilendirmeleri yaparak vatandaşları mağdur etmemeye çalıştıklarını dile getiren Alan, "6552 sayılı kanundan beklentimiz yüzde 60 civarında. Yeni kanunla birlikte borçlar yapılandırılıyor ve gecikme zamları siliniyor. Borçlar büyük oranda azalıyor. Bütün vatandaşlarımızın bundan yaralanmalarını istiyoruz. Yeni kanun iş veren borçlarını, 4B tarım sigortası olanları, genel sağlık sigortası olanları ve idari borcu olanları kapsamaktadır. Vatandaşlarımız sadece kimlikleriyle birlikte müdürlüklerimize gelerek işlemlerini yaptırabilirler" dedi.

 

GENEL SAĞLIK SİGORTASI 1 HAZİRAN 2015

Genel Sağlık Sigortası ile ilgili ilk defa bir yapılandırılmaya gidildiğini belirten Alan, "Genel Sağlık Sigortası için borçların son ödeme zamanı 1 Haziran 2015’tir. İlk defa Genel Sağlık Sigortalarına af çıktı bu yasayla birlikte. Eskiden borcu olan vatandaşlarımızın borçlarını güncelleyerek bugüne aktarıyoruz ve borçlara hiçbir faiz uygulanmıyor" diye konuştu.

 

Haber Merkezi