Yunanistan'da Türk Bayrağı dalgalandı

Keşan DOÇEK, Yunanistan'ın en yüksek zirvesine çıkarak Türk Bayrağı'nı dalgalandırdı.

GÜNDEM 15.10.2014 11:19:00 0
Yunanistan

Keşan DOÇEK (Doğa Çevre Kültür Derneği) Başkanı Hakan Eşme, 10-11-12 Ekim 2014 tarihleri arasında Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) tarafından düzenlenen dağcılık faaliyetinde Yunanistan'ın en yüksek noktası olan Mytikas (2917 m.) zirvesinde Türk bayrağını dalgalandırdı.

10 Ekim'de başlayan faaliyete Edirne EDOSK, Balıkesir BALDAKve Eskişehir'den katılan dağcılık ekibi Gümülcine'de bulunan Thrakas İppeas Derneği (Trakya Atlıları) Genel Sekreteri İbrahim Sadık ile buluştuktan sonra, Gümülcine Dağcılık Kulübünden Fikret Çakırmustafa rehberliğinde Selanik'e geçti.

 

MYTİKAS’A TIRMANDILAR

Ekip Selanik'te bir gece konakladı ve ertesi gün Atatürk'ün evini ziyaret etti. Daha sonra Yunan Radyosu program yapımcılarından, spor muhabiri ve bisikletçi Pantelis Tzertzevelis ile önümüzdeki döneme ait faaliyet projelerini görüşen ekip Litochoro'dan dağ rotasına girdi. Cumartesi akşamı 2000 metredeki dağ evinde konaklayan ekip, Pazar günü yaklaşık 4,5 sat süren zorlu bir tırmanıştan sonra 2917 metre yükseklikteki Mytikas zirvesine ulaşıp zirve defterini imzaladı ve farklı bir rotadan inişe geçti. Hava şartlarının iyi gittiği faaliyet sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşamayan ekip 10 saatlik zorlu bir tırmanış ve iniş gerçekleştirerek, Aprion Dağ Evine dönerek faaliyetlerini tamamladı.

 

YUNANİSTAN’IN EN YÜKSEK ZİRVESİ’NDE TÜRK BAYRAĞI DALGALANDI

Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, "Yunanistan'ın en yüksek zirvesinde Türk Bayrağını dalgalandırmanın gurur verici olduğunu" söyledi. Başkan Eşme, Zorlu bir rotadan, yüklü bir şekilde zirveye ulaştıklarını, havanın güzel olması nedeniyle teknik bir ekipman kullanmadıklarını, Keşan ve DOÇEK'in adını taşıyarak bu etkinliğini gerçekleştirmenin, zirvede bayrak açmanın muhteşem bir duygu olduğunu söyledi. Eşme, “Yunanistan'ın eko-turizm alanında yapmış olduklarını da yerinde gözlemledik, bu da bizler için ayrı bir deneyim oldu," dedi.

Tırmanışı sorunsuz bir şekilde organize eden Bülent Balcıoğlu nezdinde EDOSK Kulübüne ve katılan ekip arkadaşlarına teşekkür eden EŞME, DOÇEK faaliyetlerinin aralıksız devam ettiğini ve amaçlarının doğa sporlarını tanıtmak, sevdirmek ve yaygınlaştırmak olduğunu, sözlerine ekledi.

 

Haber Merkezi