Yoncalı hayalleri suya düştü!

Referandula Kapaklı'ya bağlanmak isteyen Büyükyoncalılılar, Kapaklı Belediye Meclisi'nden aldığı onayı Büyükşehir'den alamadı.

GÜNDEM 14.10.2014 17:21:00 0
Yoncalı hayalleri suya düştü!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi dün saat 14.00’da  Belediye Kültür Merkezi’nde Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nı yaptı. Ekim Meclisi’nin gündeminde Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanma talebi de vardı.

 

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ KABUL ETMEDİ

Referandumla halkın büyük bir çoğunluğunın Kapaklı’ya bağlanması yönünde oy kullandığı Büyükyoncalı, Büyükşehir Belediyesi’nden onay alamadı. Referandum sonrasında Kapaklı Meclisi, Büyükyoncalı’nın Kapaklı İlçesi’ne bağlanması için onay vermiş, karar Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilmişti. Dün yapılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanması da görüşüldü. Yapılan açık oylamada 42 meclis üyesi Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanmasına ‘Hayır’ derken, 14 Meclis Üyesi ‘evet’ dedi. Kapaklı Meclisi’nden geçen Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanması böylece oyçokluğu ile reddedildi.

 

HÜKÜMET KONAĞINI YAPMAYI PLANLIYORDUK

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ardından saat 15.30’da CHP Kapaklı Yönetimini makamında ağırlayan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün karara ilk tepkisi, “Alınan karardan üzüntü duyduk.”demek oldu. Büyükyoncalı’ya dair ilçe olarak bazı planlarının olduğunu söyleyen Gürbüz “Bizim oraya dair planlarımız vardı. Kapaklı’da imar yönünden nefes alacak yer kalmadı. Orası Kapaklı’nın imar yönünden nefes almasını sağlayabilirdi. Hükümet konağımızı bile o tarafa yapmayı planlayabilirdik. Ama Büyükşehirden çıkan bu karar tüm Kapaklı halkını olduğu gibi bizleri de üzdü” açıklamasını yaptı.  CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin de alınan karardan üzüntü duyduğunu belirterek kararın hayırlı olmasını temenni etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ