ÇEMYO yeni öğrencileri oryantasyona aldı

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu 2014-2015 akademik yılında kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencileri için 'Oryantasyon Programı' düzenledi.

GÜNDEM 14.10.2014 17:00:00 0
ÇEMYO yeni öğrencileri oryantasyona aldı

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çerkezköy Meslek Yüksekokulu (ÇEMYO) bu yıl birinci sınıfa başlayan öğrencilerine yönelik oryantasyon programı düzenledi. Yeni kayıt yaptıran öğrenciler oryantasyon programı kapsamında hocalarıyla buluştu.

 

320 ÖĞRENCİ ORYANTASYONA KATILDI

ÇMYO’ya yeni gelen öğrencilerin uyum problemini aşmaya yardımcı olmak ve yeni başlayacakları üniversite kültürüne alışmaları amacıyla öğrenciler oryantasyon programına alındı. Öğrencilerin ders seçimlerini nasıl yapacaklarından, haklarının ve ödevlerinin ne olduğu konusuna kadar birçok konuda Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri ve hocaları tarafından yeni kayıt yaptıran 320 öğrenciye anlatıldı. Uyum etkinliğine katılan öğrenciler ise, sunumdan çok etkilendiklerini ve eğitim-öğretimin işleyişi ile ilgili bilgilendirilmelerinin ilerde işlerine çok yarayacağını belirtti. 

 

SORULARI YANITLADILAR

Programın sonunda NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, okulun yeni öğrencilerine bir konuşma yaptı. 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılının bütün öğrencilere başarılar getirmesini dileyen Okul Müdürü Yrd.Doç.Dr. Buluş “Bugün gerçekleştirdiğimiz oryantasyon programında okulumuza yeni başlayan öğrencilerimiz barınma,ulaşım, derslerin içerikleri, yeni binamızla ile bilgiler verdik. Bütün öğretim görevlileri, program danışmanları kendilerini ve bölümlerini tanıtıp öğrencilerin bu yönde sorularını yanıtladılar” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN