Edirne İl Koordinasyon Kurulu toplandı

Edirne İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin başkanlığında yapıldı. Toplantıda, tüm kamu ve kurumların Edirne ile ilgili yıl sonuna kadar planladıkları projeler ve projelerin son

GÜNDEM 14.10.2014 09:05:00 0
Edirne İl Koordinasyon Kurulu toplandı

VALİ ŞAHİN BAŞKANLIK ETTİ

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in başkanlığında, Edirne Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen, İl Koordinasyon Kurulu toplantısına, kamu ve kurum bölge müdürleri ile belediye başkanları katıldı. Edirne ile ilgili yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan projeler konuşulurken, kamu ve kurum temsilcileri devam eden projeleri hakkında sunum gerçekleştirdi.

 

VAKIF ÇALIŞMALARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, özellikle Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Edirne’de yapılması planlanan katı atık depolama tesisinin, kent geleceği açısından önemine değindi.

 

KAMU KURUMLARINDA SON DURUM MASAYA YATIRILDI

İl Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından Edirne Valiliğinden kamu ve kurumların raporlarının son durumu hakkında bilgiler verilirken, raporlarla ilgili yapılan açıklamada, “Kuruluşlarımızca valiliğimize gönderilen raporlara göre, ilimizde kamu kuruluşlarımızın 2014 yılı yatırım programlarında irili ufaklı 434 iş yer almaktadır. Bu işlerin proje bedelleri toplamı yaklaşık, 4,9 milyar TL’yi bulmaktadır. Bu işler için önceki yıllarda 474 milyon TL harcanmış, 2014 yılında da 453 milyon TL ödenek kullandırılması öngörülmüştür. Üçüncü yatırım dönemi içinde yapılan çalışmalar dahilinde 283 milyon TL harcama yapılarak yüzde 62 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. İzleyici kuruluşlar itibariyle değerlendirildiğinde, 2014 yılının üçüncü döneminde yapılan yatırım harcamalarının 265 milyon TL’sini merkezi idare kuruluşlarımızın yaptığı görülmektedir. Merkezi idare kuruluşlarımızın bu harcama miktarı ile sağladıkları nakdi gerçekleşme düzeyi yüzde 64’tür. Yerel yönetim kuruluşlarımız ise 18 milyon TL tutarında yatırım harcaması yaparak, yüzde 48’lik bir nakdi gerçekleşme sağlamışlardır. Merkezi ve yerel yönetim kuruluşlarımızca yapılan bu yatırım harcamaları sonucu, 2014 yılı üçüncü döneminde, kamu kuruluşlarımızın programlarında yer alan küçüklü büyüklü 434 işin 189 tanesi bitirilmiş, 5’i tasfiye edilmiş, 166’sı devam etmekte, 74’üne ise henüz başlanamamış bulunmaktadır” denildi.