Bugüne kadar 20 üye müracaat etti

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, "Borç ödemelerinde bu güne kadar 20 kişi müracaat ederek taksitlendirmede bulundu"dedi.

GÜNDEM 14.10.2014 09:02:00 0
Bugüne kadar 20 üye müracaat etti

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yaztepe, kamu borcu bulunanların taksitlendirme yaparak borçlarını ödemeleri için başlatılan uygulama kapsamında kooperatif ortaklarından takibe giren borçlulardan bu güne kadar 20 kişinin taksitlendirmede için müracaatta bulunduğunu kaydetti.

 

20 ÜYE MÜRACAAT ETTİ

Kooperatif Başkanı Muzaffer Yaztepe yasanın yürürlüğe girmesinden bu yana kooperatife kredi borcu bulunan takipteki toplam 66 kişiden 30 kişinin taksitlendirme kapsamında ödeme yapacağını ve 36 kişinin de bir seferde (defaden) ödemeleri durumunda borçlarını kapatabilecekleri bilgisini verdi. Başkan Yaztepe, “Çerkezköy Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi olarak taksitlendirmelerlere başladık. Kooperatifimizin takipte olan borç alacağı toplam 66 ortağımız bulunuyor. Bunların 36’sı defaden yararlanacak kişiler. 30 kişi de taksitlendirme yaparak borcunu kapatacak olanlardır. Bu güne kadar borç ödemeleri için 20 kişi kooperatifimize müracaat ederek taksitlendirme yapıp borç ödemesine başladı. Taksitler borçlunun borç durumuna göre 6-12 ve 18 ay olarak yapılmaktadır.”diye konuştu.

 

TAKİBİ GİRENLERE TAKSİTLENDİRME YAPILIYOR

Borç ödemeleri taksitlendirmesinin takibe giren alacaklara uygulandığını da belirten Başkan Yaztepe şöyle devam etti: “Özellikle şunu belirtmek istiyorum.1 Mayıs- 24 Eylül’e kadar borç ödemeleri olanların ödemelerini defaden ödemeleri gerekiyor. Bunlara taksit yapılmıyor. Borç ödemeleri 30 Nisan 2014’e kadar olan ve takibe girenlere ise borç durumlarına göre 6-12-18 aylık taksitlerle taksitlendirmeye giriyor ve buna göre taksitler yapılarak ödemeleri sağlanıyor. Kooperatife borcu bulunanların bu aftan bir an önce yararlanarak borçlarını ödemeleri kendilerinin yararına olacaktır. Böyle bir fırsatın bir daha ele geçirilemeyeceğinin bilinmesini istiyorum.”

 

Haber/Seyit SÜREN