Akçay kongre tarihlerini açıkladı

Partisinin 5. Olağan Kongresi öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akça, "Kongreler vesayet kalıntılarının, paralel mücadelenin, milletimize musallat olmuş tüm

GÜNDEM 10.10.2014 14:02:00 0
Akçay kongre tarihlerini açıkladı

AK Parti’nin 5. Olağan Kongresi öncesi basın mensupları ile bir araya gelen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, kongrelerin vesayet kalıntıları, paralel yapı ve Türk milletine musallat olmuş tüm musibetlerin tasfiyesinin kaynağı olduğunu söyledi.

 

KİMSENİN HAYAL EDEMEDİĞİ ATILIMLAR GERÇEKLEŞMİŞTİR

AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, Tekirdağ’da bir restoranda AK Parti Tekirdağ il yönetimi ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 5. Olağan Kongresi öncesi basın mensupları ile bir araya gelen Akçay, olağan kongrenin demokrasinin ve hedeflerin kaynağı olduğunu belirterek, "AK Parti milletin değerlerine, ülkemizin birlik ve beraberliğine göstermiş olduğu sadakat siyaseti ile darbe kurallarını, vesayet sistemini ve gerileme dönemlerini ortadan kaldırmıştır. Ak Parti kurucu Genel Başkanı, lideri, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve büyük davaya inanmış kadroları ile 13 yılda kimsenin hayal bile edemediği atılımları gerçekleştirmiştir. “diye konuştu.

 

HEDEF 5. OLAĞAN KONGRE

AK Parti’nin siyasi hayatdan 'ben' fikrini çıkararak biz, ülkem ve davam anlayışını getirdiğini söyleyen Akçay, “Birinci olağanüstü büyük kongremiz bunun en güzel örneğidir. Birinci olağanüstü kongremiz ile aynı zamanda salonda halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve kongrede tüm katılanların ortak irtifakı ile seçilen Genel Başkan ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ortaya koyduğu örnek kadro Türk siyasi tarihine damga vurmuştur. Önümüzdeki hedefimiz 5. Olağan kongre süreciyle birlikte 2015 seçimlerinden başarıyla çıkmak ve milletimize söz verdiğimiz 2023, 2053, 2071 Türkiye’sine istikrarla huzur ve gelişmeyle ulaşmaktır.” açıklamalarını yaptı.

 

PARTİMİZ 2015’TE MİLLETİMİZDEN YENİDEN GÜÇ ALACAK

Ak Parti’nin 2015 seçimlerine hazırlandığını anlatan Akçay, “Kongrelerimiz çözüm sürecinin iradesinin kaynağı, büyük hedeflerimizin kaynağı, yeni Türkiye’nin vazgeçilmez ihtiyacı olan yeni anayasanın milletle buluşturma iradesinin kaynağıdır. Kongrelerimiz vesayet kalıntılarının, paralel yapının, milletimize musallat olan tüm musibetlerin tavsiye edilmesinin kaynağıdır. Yeni Türkiye’nin, yükselen ekonomimizin, eşit vatandaşlığın, millet-devlet muhabbetinin kaynağıdır. 2015 seçimlerine hazırladığımız bu günlerde milletimizden yeniden güç alacak partimizin ve teşkilatlarımızın yenilenme, kuvvet kazanma gelecek hedeflerine ulaşma iradesinin kaynağıdır. Millet egemenliğinin ve millet iktidarının kaynağıdır" dedi.

 

KONGRE TARİHLERİNİ AÇIKLADI

5. Olağan Kongre tarihleri hakkında bilgiler veren İl Başkanı Akçay, kongre ile millet iktidarının yükselişinin devam edeceğini belirterek, "Gerçekleştirilecek olan 5. Olağan kongre takvimimiz 15 Eylül 2014 tarihinde başlamıştır. 22 Şubat 2015 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile büyük kongreden önceki süreç tamamlanmış olacaktır. 5. Olağan kongre sürecimizin ilk ve en önemli aşaması köy ve mahalle delege seçimleridir. Parti içi demokrasinin temel taşı olan delege seçimleri köy ve mahalle ve beldelere kayıtlı tüm üyelerimizin katılımı ile mahallinde sandık konularak yapılacaktır. İlimizdeki delege seçimleri 18-19 Ekim tarihlerinde aynı gün ve saatte tüm mahallelerimizde yapılacaktır. Böylelikle parti içi demokrasinin ve seçmenimizle bütünleşmenin en önemli temeli mahallelerimizde atılmış olacaktır. Daha sonra kongre takvimine uygun olarak 1 Kasım-31 Aralık 2014 tarihleri arasında ilçe kongrelerimizi ve 22 Kasım-22 Şubat tarihleri arasında il kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Türkiye yeni dönemde güçlü, demokratik ve saygın bir ülke olma hedefine emin adımlarla ilerleyecektir" ifadelerini kaydetti.