ÇTSO'da sanayi ve enerji istişaresi yapıldı

ÇTSO üyeleriyle bir araya gelen, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknolojileri TBMM Komisyon Başkanı Ak Parti Gaziantep Milletvekili İbrahim Halil Mazıcıoğlu, "Sizler olmazsanız Türkiye kötüye gider.â?

GÜNDEM 9.10.2014 19:50:00 0
ÇTSO

Sanayi,Ticaret,Enerji,Tabi Kaynaklar,Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı AK Parti Gaziantep Milletvekili İbrahim Halil Mazıcıoğlu dün saat 16.45’te Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ÇTSO) ‘Sanayi ve enerji’ konusunda Çerkezköylü sanayiciler ve iş adamlarıyla istişare toplantısı yaptı. Mazıcıoğlu, sanayicilerin ülke için çok önemli olduğunu belirterek, “Türkiye’nin kazancı için yatırım yapan sanayicilerimizin yanındayız. Sizler olmazsanız Türkiye iyiye değil kötüye gider.”dedi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Katılımın yoğun olduğu bilgilendirme istişare toplantısına Sanayi,Ticaret,Enerji, Tabii Kaynaklar,Bilgi ve Teknoloji komisyonu Başkanı  Ak Parti Gaziantep Milletvekili İbrahim Halil Mazıcıoğlu, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve yönetim kurulu üyeleri, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, Kapaklı OSB Bölge Müdürü Mehmet Hızlı,Sanayi kuruluşlarının sahip ve yöneticileri katıldı.

 

ÇERKEZKÖY HEM İLİMİZ İÇİN HEM TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR İLÇE

Toplantıda ilk konuşmayı AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi yaptı. Yemişçi, “Öncelikle geçmiş bayramınızı kutluyorum. Ben 2 yıl önce Sanayi ve Ticaret Bakanlığının bu komisyonunda görev almaya başladım. Komisyonumuz gerçekten sizler için çok iyi çalışmalar yapıyor ve sanayicilerimizin çok daha iyi yerlere gelerek üretim kapasitelerini arttırmasına yardımcı oluyor. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum. Çerkezköy bir sanayi kenti olması nedeniyle ekonomik anlamda hem ilimizin hem de Türkiye’nin önemli bir ilçesi. Allah sizlere her zaman hayırlı görevler yapmaya nasip etsin.”dedi.

 

TÜRKİYE’NİN NERESİNDE YATIRIM YAPARSANIZ YAPIN YANINIZDAYIZ

Yermişçi’den sonra konuşan Komisyon Başkanı İbrahim Halil Mazıcıoğlu, konuşmasına komisyonda yer alan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi’nin komisyona yaptığı katkılardan söz ederek başladı. Mazıcıoğlu, daha sonra konuşmasına şöyle devam etti:“Ben Gaziantep Milletvekiliyim. Ama Türkiye’nin neresine yatırım yapılırsa 24 saat görevdeyim. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum geçtiğimiz günlerde Çerkezköy’de Koçak Farma yeni bir yatırım yaptı. Burası 600 milyon dolarlık bir ihracat yapan fabrika olmasına rağmen tam birbuçuk yıl yatırım yapmak için izin çıkmasını bekledi. Biz artık bunları aşmamız gerekiyor.Biz TBBM dışında da komisyon olarak devamlı çalışıyoruz.Sanayicilerimizin her alandaki işlerini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Sanayicimizin gerçekten işi zor.600 milyon dolarlık bir firma bir buçuk yılda izin almamalı daha kısa sürede almalı bunun çalışması içindeyiz. Sizler Türkiye’nin geleceği için gecenizi gündüzünüze katarak çalışıyorsunuz. İnanın her biriniz kendi alanınızda başarılısınız. Koçak’ta bunlardan biri.Türkiye’nin kazancı için yatırım yapan sanayicilerimizin yanındayız. Şunu da özellikle belirtiyorum siyasi görüşünüz ne olursa olsun yanınızdayız.”dedi.

 

YENİLENEBİLİR ENERJİDE GERİDEYİZ

Konuşmasında enerji politikalarını anlatan Mazıcoğlu şöyle devam etti: “Biz Türkiye olarak yenilenebilir enerjide gerideyiz. Bu nedenle 2023 hedefimizi yakalamamız çok güç olduğunu gösteriyor. Bu nedenle ne olursa olsun önünüze sorun çıktığında pes etmeyin. Bizimle devamlı irtibat halinde olun. Sorun ne ise çözümü de mutlaka vardır. Yenilenebilir enerji üretimi konusunda da gerekli desteği vereceğimizi bilmenizi istiyorum. Hepimiz sanayici ve üreticiyiz. Artık siyasette bir birimizi kandırma dönemi kapandı. Biz ne aldanan ne de aldatan olacağız. 2 yıldan beri BOTOŞ dahil yenilenebilir enerjide fazlada olsa azda olsun, kullanıma ceza idi. Bu da bizim olmayan enerjiyi kullanıyor olmamızdan kaynaklanıyordu. Artık bu durum ortadan kalktı.”diye konuştu.

 

GÜNEŞ ENERJİSİ İÇİN ÇATIYI GÜNEYE BAKAN TARAFA YAPIN

Komisyon Başkanı İbrahim Halil Mazıcıoğlu, fabrikalara kurulacak güneş enerjisi konusunda da uyarılarda bulundu. Mazıcoğlu şu tavsiyelerde bulundu: “Fabrikanıza koyacağınız güneş enerjisinde çatıyı güneye bakan tarafa yapmak üzere koyacaksınız. Koçak böyle yaptı. Eğer başka yöne yaparsanız enerjiden istifade edemezsiniz. Bu nedenle burada kurulacak güneş enerjisi panelleri güneye bakmalı.”

 

SİZLER OLMAZSANIZ TÜRKİYE KÖTÜYE GİDER

Sanayicilerin Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Mazıcıoğlu, “Sizler olmazsanız Türkiye iyi değil kötüye gider. Sizler üretiyor ve adam çalıştırıyorsunuz.Bu da ülkede istihdamı sağlamaktık.Eğer sizler üretmez ve adam çalıştırmazsanız bizi  dışarıda gezdirmezler.Yeni yatırımlar yaparken bulunduğunuz OSB’lerin iznini olacak. Yenilenebilir enerji olarak biz Biogaz gibi enerjileri çıkardık. Güneş enerjisi de yenilenebilir bir enerji olması dolayısıyla bundan faydalanmamız lazım.”dedi.

 

SANAYİCİNİN YANINDA OLMANIZ BİZLERİ MUTLU ETTİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker daha sonra bazı açıklamalar yaptı. Ülker, “Sizin Ankara’da sanayicinin savunan  bir milletvekili olduğunuzu biliyoruz. Bu nedenle sanayicilerimizin sorunların çözümü konusunda ve yatırımlarım izinlerinin bir an önce çıkması yönündeki çalışmalarınızı da takdirle karşılıyoruz.”dedi.

 

BİZ TEKSTİL SEKTÖRÜ OLARAK BİR ALT GRUBA DÜŞTÜK!

ÇTSO Meclis Başkanı Ülker’in ardından ÇOSB Başkan Vekili Emre Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Gürdal Adal konuştu. Adal, “Sayın Mazıcıoğlu gerçekten sanayicilerin her alandaki sorunlarının çözümünde yardımcı olan kişidir. Çünkü biz tekstil sektörü olarak tehlikeli grupta idik bizi çok tehlikeli gruba aldılar. Bu konuda gerekli çalışmaları yaptık.Özlem hanımla görüşmelerimiz oldu sonra Mazıcıoğlu ile konuyu görüştük ve yapılan bir dizi görüşmeler sonunda çok tehlikeli gruptan bir alt gruba yani tehlikeli gruba düştük. Sektörümüz kömür üretimi ve elektrik santralı grubuna konmuştuk. Bu konuda sayın Mazıcıoğlu ve sayın Yemişçi durumu düzelttiler.Tekirdağ Valimiz her konuda bizim dertlerimizi dinliyor ve çözümü içinde çaba harçıyor. Bu konuda Valimiz bize bir yol haritası çizdi ve biz bunu aştık.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN