Çerkezköy ve Kapaklı'da bin 129 deri toplandı

THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Kurban Bayramı'nda Çerkezköy ve Kapaklı'dan toplam bin 129 kurban derisi topladıklarını açıkladı

GÜNDEM 9.10.2014 15:30:00 0
Çerkezköy ve Kapaklı

Türk Hava Kurumu (THK) Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül dün saat 11.00’da yaptığı basın açıklamasında Kurban Bayramı’nda Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinden büyük ve küçük baş olmak üzere toplam bin 129  kurban derisi topladıklarını kaydetti. Zümbül, deri toplama çalışmalarında kendilerine belediye araçlarını tahsis ederek yardımcı olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya da teşekkür etti.

 

VATANDAŞLARIMIZ THK’YI TERCİH ETTİ

THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, bu yılda kurban bayramında vatandaşların Türk Hava Kurumunu tercih ettiklerini belirterek, “Kurban bayramında kurban derisi toplama çalışmalarımızda bu yılda hedeflerimizi tutturduk. Bu yılda Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizdeki kurban kesen vatandaşlarımız kurban derileri için THK tercih etmeleri bizleri sevindirdi. Bu yıl her iki ilçede büyükbaş ve küçükbaş olarak toplam bin 129 adet derisi topladık.Vatandaşlarımızın yaptığı kurban derisi bağışları kurumumuz tarafından en iyi şekilde değerlendirilerek amacına ulaştırılmaktadır.”dedi.

 

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI BAĞIŞLARI

Başkan Mustafa Zümbül, açıklamasında Çerkezköy ve Kapaklı’daki kurban derisi bağışlarını ayrıntılı bir şekilde verdi. Zümbül Çerkezköy ile ilgili şunları dedi: “Çerkezköy ilçe Merkezinden 338 adet koyun derisi, 22 adet keçi derisi ve 83 adet de sığır derisi bağışı yapıldı. Yeni mahalle olan Kızılpınar’dan 107 adet koyun derisi, 4 adet keçi derisi ve 6 adette sığır derisi bağışı yapıldı. Veliköy mahallemizden koyun derisi ve sığır derisi bağışı olmazken 8 adet keçi derisi bağışı gerçekleşti. Her nedense her yıl Veliköy’den kurumumuza kurban derisi bağışı çok az olması bizleri üzüyor.”diye konuştu.Zümbül Kapaklı için ise, “Kapaklı ilçe merkezinden de 280 adet koyun derisi,16 adet keçi derisi ve 51 adet sığır derisi bağışı yapıldı. Kapaklı’nın mahallelerinden Pınarça’dan 10 adet koyun derisi 2 adet sığır derisi bağışı yapıldı.Yanıkağıl Mahallesi’nden 66 adet koyun derisi ve 6 adette sığır derisi bağışı gerçekleşti. Uzunhacı Mahallesi’nden 36 koyun derisi ile 8 adet sığır derisi bağışlandı. Karlıköy Mahallesi’nden yalnız 44 adet koyun derisi bağışı gerçekleşti. Bahçeağıl mahallesinden de 23 adet koyun dersi 1 adet keçi derisi ve 17 adet sığır derisi bağışı yapıldı.” açıklamasını yaptı.

 

DERİ İHALESİ DAHA ÖNCE YAPILMIŞTI

Zümbül Kapaklı ve Çerkezköy bağışlarıyla ilgili olarak, “Toplamda altı ton yüzyirmi kilogram deri teslim aldık. Bir süre önce kurumumuz tarafından kurban derilerinin satış ihalesi yapılmış olup buna göre koyun derilerinin her biri 9.20 TL’den, keçi derileri de 6.60 TL.’den ve sığır derileri ise kilogram bazında kilogramı 3.45 TL’den satış ihalesi yapılmıştı. Bu birim fiyatlarıyla resmi satışı gerçekleşerek toplamda 29 bin 967 TL net gelir elde ettik.” açıklamasını sözlerine ekledi.

 

BAYRAM SÜRESİNCE ÖZVERİYLE ÇALIŞTIK

Başkan Mustafa Zümbül, bayram süresince deri toplama çalışmalarını özverili şekilde yaptıklarını belirterek şunları dedi: “Türk Hava Kurumu olarak çalışmalarımızı görevli arkadaşlarımızla birlikte büyük bir titizlikle ve özveriyle yaptık. Kurban bayramı süresince de çalışmalarımızı aynı şekilde sürdürdük. Geçen dönemle karşılaştırma yaparsak bir iki mahallemizden tatmin edici şekilde kurban derisi alamadık. Genelde kurban kesen vatandaşlarımızın yüzde doksanı THK tercih etmeleri bizleri çok memnun etti. Özellikle şunu da belirtmek istiyorum. Bu yıl artık paydaş kurumlar olmadığı için toplanan kurban derilerinin geliri THK kalmadı ve bundan böylede devam edecek.Daha önce toplanan kurban derilerinin yüzde altmışı paydaş kurumlara yüzde kırkı da THK kalıyordu. Artık yüzde 100’ü kurumumuza kalmıştır.THK olarak biz bu uygulamadan son derece memnunuz. Çünkü çalışmalarımızın emeğinin karşılığını tam olarak almanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

 

BAŞKANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Mustafa Zümbül, deri toplama çalışmalarına araç tahsis eden Çerkezköy ve Kapaklı Belediye başkanlarına da çalışmalara katkı ve destekleri için teşekkür etti. Başkan Zümbül, “Kurban bayramı süresince kurban derisi toplama çalışmalarımıza araç ve personel tahsis eden Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a Kapaklı Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’ya çalışmalarımıza hem hız kazandırdıkları hem de katkı ve destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bizimle birlikte çalışana kurban derisi toplama görevlilerine ve yine bizlerin yanında olarak çalışmalarımıza katkı sağlayan halkımıza teşekkür ediyorum. Kurban derilerini THK’ya bağışlayan tüm duyarlı hayırsever vatandaşlarımıza bağışları nedeniyle ayrıca teşekkür ediyor bağışların hayırlara vesile olmasını diliyorum.”diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN