Önsel provakasyonlara cevap verdi

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, geçtiğimiz gün BDP'lilerin MHP'lilere yönelik yaptıkları eylemlerin ardından bir basın toplantısı düzenledi. Önsel, hem son günlerde artan

GÜNDEM 9.10.2014 14:19:00 0
Önsel provakasyonlara cevap verdi

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel’de son günlerde artan şiddet olayları ve protesto eylemlerine yönelik bir basın açıklaması düzenledi. Önsel, olayların Çerkezköy’e sıçramasının en son istekleri olduğunu vurguladığı açıklamasında, “Bin yıllık kardeşliğimizi baltalamaya çalışanların, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanların ekmeğine yağ süren siyasi iktidar da artık olanlar karşısında kontrolü kaybetmiş ve süreci yönetememektedir. Sınırlarımız kalbura dönmüş, yol geçen hanına dönüşmüştür. Devlet ciddiyetinden uzaklaşılmış, milli değerlerimizin her biri tahrip edilmiştir.”dedi.

 

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Birkaç gün önce BDP mensuplarının  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çerkezköy İlçe Teşkilatı mensuplarına yönelik sataşmalarının ardından İlçe Başkanı Koray Önsel basın toplantısı düzenledi.  Dün saat 10.30’da partililer ile İlçe Teşkilatı’nda düzenlediği basın toplantısında konuşan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel şunları kaydetti:  “Mevcut siyasi iktidarın sözde çözüm süreci isimli projesinin aslında her zaman söylediğimiz gibi bir çözülme süreci olduğuna maalesef hep birlikte şahit olmaktayız. Ülkemizde son günlerde artan tansiyon neticesinde ortaya çıkan sokak olayları üzüntü verici bir duruma ulaşmıştır. Endişeyle takip ettiğimiz bu olayların ilçemize sıçraması bizlerin en son isteyeceği bir durumdur. Tavizin tavizi getirdiği bu sürecin neticesinin ne olacağını artık hiç kimse tahmin edememektedir. Bin yıllık kardeşliğimizi baltalamaya çalışanların, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanların ekmeğine yağ süren siyasi iktidar da artık olanlar karşısında kontrolü kaybetmiş ve süreci yönetememektedir. Sınırlarımız kalbura dönmüş, yol geçen hanına dönüşmüştür. Devlet ciddiyetinden uzaklaşılmış, milli değerlerimizin her biri tahrip edilmiştir. Yüce Türk milletinin namusu şanlı Türk bayrağımız gönderden indirilerek kendini bilmez şerefsizlerin elinde hak etmediği muamelelere maruz kalmıştır. Oslo’dan bugüne kadar yaşananları önceden analiz edip, iktidarı her seferinde uyaran Milliyetçi Hareket Partisi’nin lideri Genel Başkanımız Devlet Bahçeli bir kez daha öngörüsüyle haklılığını kanıtlamıştır”

 

BELKİDE İLÇEMİZ FELAKETİN EŞİĞİNDEN DÖNMÜŞTÜR

Son günlerde artan tansiyon neticesinde ortaya çıkan sokak olaylarının üzüntü verici bir duruma ulaştığını söyleyen Önsel şöyle devam etti: “ Bilindiği üzere Çerkezköy, demografik yapısı itibariyle Trakya bölgesindeki yerleşim yerleri arasında 81 vilayetin tamamından hemşerilerimizin bulunduğu sayılı yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Dolayısıyla böylesine karmaşık bir nüfus yapısına sahip olan ilçemizde geçmişte yaşanan denemelerin bir benzerini de geçtiğimiz gün hep birlikte yaşadık. Bölücü terör örgütü PKK’nın siyasi kanadına mensup ve özel olarak ilçemize getirilmiş şahısların Çerkezköy’de yapmış oldukları protesto yürüyüşünde bizleri hedef alan provokatif girişimlerin önüne sağduyu geçmiş ve belki de ilçemiz için bir felaketin eşiğinden dönülmüştür”

 

MHP’Yİ OLAYLARIN İÇİNE ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR

Milliyetçi Hareket Partisini olayların içine çekmek isteyen senaryoların devreye sokulmak istendiğinin gün gibi aşikar olduğunu kaydeden Önsel “Herkes iyi bilmelidir ki MHP hiçbir zaman bu tip olayların figüranı olmayacaktır.”dedi. Önsel konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Bizler bugün sokaklarda vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden bu grupların amaçlarının Kobani olmadığını gayet iyi biliyoruz. MHP olarak her platformda daha önce nasıl PKK’nın terör örgütü olduğunu dile getiriyorsak bugün de aynı şekilde IŞİD’in terör örgütü olduğunu deklare ederek bölgedeki insanlık dramını demokratik protesto haklarımız çerçevesinde, kimsenin mal ve can güvenliğine zarar vermeden kamuoyuna anlatmaya çalıştık. Fakat amaçları tamamen Türk Milleti’nin huzurunu ve refahını bozmak olan ve terörü lanetlerken terör estiren bu grupların bu eylemlerinin Kobani ve bölge insanları için bir yarar sağlamayacağını bu yaşanan hadiselerden sonra milletimizin de analiz etmesi gerekmektedir. Bizleri bu grupların karşısına çıkartmak suretiyle iç karışıklıktan yararlanma tezgâhları büyük Türk milletinin sağduyusu sayesinde başlarına yıkılacaktır”

 

ÖNCELİĞİMİZ DEVLET VE MİLLETTİR

Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman önceliklerinin devlet ve millet olacağını vurgulayan Önsel “ Farklı emellere sahip olanların bizler üzerine kurduğu oyunlara gelmeyecek ve onlara istediğini vermeyeceğiz. Emniyet birimlerimizle gereken bilgileri paylaşıp Çerkezköy’de yaşayan hemşerilerimizin huzurunu bozacak hiçbir aktivitenin içerisinde olmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Her ne kadar siyasi baskılara maruz kalsalar da kolluk kuvvetlerimize olan inancımız tamdır ve gerekenin onlar tarafından yapılacağından en ufak şüphemiz yoktur.”diye konuştu.

 

BU ÜLKE HEMİPİMİZİN

MHP’nin 46 yıllık bir mazisi olan siyasi parti olduğunu ve şanına yakışır bir şekilde, siyasi zeminde ve demokratik kurallar çerçevesinde mücadelesini sürdüreceğini kaydeden Önsel, “Dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan yüce Türk Milleti’nin her ferdinin yanında olmaya devam edeceğiz. Vatansever hemşerilerimizi de Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında, omuz omuza bu hainlerle mücadele etmeye davet ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti hepimizindir ve sahip çıkmak da boynumuzun borcudur” 

 

O GÜN TOPLANANLAR DIŞARDAN GELDİ

Yaşanan olaylar karşısında Çerkezköy’de ki emniyet güçlerine güvenlerinin tam olduğunu kaydeden Önsel “O gün burada toplananların çoğu dışarıdan gelip ilçeyi karıştırmak isteyen kişilerdir. Bizler bunun farkındayız. Çerkezköy Emniyetimiz de bunları tespit etti. Çerkezköy’den toplasak bir elin parmak sayısını geçecek kadar bile yoklar. Arkamızda devletin gücünün, görevlilerinin olmadığını düşünenler yanıldıklarının farkına varacaklar” diye açıklamasını tamamladı.

 

Haber/Ahmet KILAVUZ