ÇTSO'dan borcu bulunan üyelerine çağrı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 'Torba Kanun' ile getirilen borçların yeniden yapılandırması ve tahsiliyle ilgili üyelerine duyuruda bulundu

GÜNDEM 9.10.2014 13:26:00 0
ÇTSO

ÇTSO  (Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası) yeniden yapılandırmalarla ilgili üyelerine çağrıda bulundu.

DİLEKÇE İLE MÜRACAAT EDİLECEK

ÇTSO yaptığı açıklamada, “6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun’un Resmi Gazete´de yayınlandığı 11 Eylül 2014 tarihinden itibaren geçmiş borçları bulunan üyelerimizin, maddenin yürürlüğe girdiği tarihi izleyen ikinci ayın (kasım ayı) sonuna kadar borçlarını yapılandırmaları, buna bağlı olarak taksitlendirme veya peşin ödemede %10 oranında indirimden faydalanmaları için Odamıza dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.”denildi.

 

ÜYE AİDAT BORÇLARI YENİDEN YAPILANDIRILACAK

Açıklamada üye aidat borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yeni uygulama ile 5174 sayılı TOBB Kanununa eklenen Geçici 18.Maddesiyle yürürlüğe girdiği hatırlatılırken üyelerin bu kapsamda neler yapması gerektiği tek tek sıralandı. ÇTSO yeniden yapılandırmadan yararlanacağı üyelerden şunları yapmalarını istedi:

1.Uygulama üyelerimizin 11 Eylül 2014 tarihinden önce Odamıza ödemesi gerektiği halde ödememiş oldukları, 2014 yılı Ekim ayında ödemesi gereken aidat 2.taksiti dışındaki tüm aidat borçlarını kapsamaktadır.

2. Üyelerin, geçici 18.madde ile düzenlenen uygulamadan yararlanılabilmesi için en geç 01 Aralık 2014 tarihine kadar Odamıza dilekçe ile başvurması şarttır.

3. Kapsama giren aidat borçlarına ilişkin 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanuna göre hesaplanmış gecikme zamları silinecektir. Ancak 11 Eylül 2014 tarihine kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak yeni tutar, asıl alacağa(aidat aslına) ilave edilerek, toplam meblağ hesap edilecektir. Ödeme hesap edilen toplam meblağ üzerinden yapılacaktır.

4. Peşin Ödemede %10 İndirim: Ödenmesi gereken toplam meblağın tamamının, en geç 01 Aralık 2014 tarihine kadar dilekçe ile başvurması ve 31 Aralık 2014 tarihine kadar ödenecek olması halinde, toplam tutara % 10 oranında indirim uygulanacaktır.

5. Ödeme Taksitle Yapılabilecektir: En geç 01 Aralık 2014 tarihine kadar dilekçe ile başvurulması ve taksit seçeneği talep edilmesi halinde, yeniden hesap edilen meblağ sekiz eşit takside bölünür. Birinci taksitin son ödeme tarihi 31 Aralık 2014 olup kalan miktar 3’er aylık dönemler halinde yedi taksitte ödenecektir.

6. Ancak taksitlerden herhangi birinin öngörülen süre ve şekilde ödenmemesi halinde, uygulama kapsamında tahsil edilen tutarlar ana para borcundan düşülecek ve kalan borç için 6183 sayılı Kanun uyarınca gecikme zammı işletilmeye devam edilecektir.

7. Toplam meblağ ve taksit tutarları, vade tarihine kadar kredi kartı ile tek çekim tahsil edile bilinir. Ayrıca kredi kartı ile taksitlendirme yapılamaz.

8. Uygulamadan yararlanmak isteyen borçlu üyelerin, belirtilen şartları yerine getirmelerinin yanı sıra dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına başvurmamaları gerekmektedir. Bu kapsamda tamamı ödenen alacaklara ilişkin yargılama giderleri ile icra masrafları ve vekalet ücretleri karşılıklı olarak talep edilemeyecektir.

9. İşi bırakma veya resen terk nedeniyle vergi mükellefiyeti sona erdiği halde Odamız kayıtları devam eden üyelerimizin vergi mükellefiyetlerinin sona erdiği tarihe kadar ödenmeyen borçları için bu uygulama hükümleri uygulanacak olup vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihten sonra tahakkuk etmiş olan aidat borçlarının ise tahsilinden vazgeçilecektir.

 

Haber Merkezi