H.Ö.H'den seçim teşekkürü

HÖH Çerkezköy ve Kapaklı Temsilcisi Şevket Halimoğlu, geçtiğimiz Pazar günü Bulgaristan'da yapılan erken genel seçimlerde soydaşların seçime ilgisinden memnun kaldıklarını açıkladı

GÜNDEM 9.10.2014 13:16:00 0
H.Ö.H

H.Ö.H. (Hak ve Özgürlükler Hareketi) Çerkezköy ve Kapaklı ilçe Temcilcisi Şevket Halimoğlu, geçtiğimiz pazar günü Bulgaristan’da yapılan erken genel seçimlerde Türklerin Kurduğu Hak ve Özgürlük Hareketi partisini destekleyen Türkiye’de yaşamlarını sürdüren Bulgaristan doğumlu çifte vatandaş olan soydaşların seçime yoğun ilgi göstermelerinden memnun kaldıklarını kaydetti.

 

KOALİSYONDA YER ALACAK

H.Ö.H Çerkezköy ve Kapaklı ilçe Temsilcisi Şevket Halimoğlu, “Çifte vatandaşlarımızın seçimlere gösterdikleri yoğun ilgi bizleri fazlasıyla memnun etti. Bu seçimler hem Türkiye’de yaşayan hem de Bulgaristan’da yaşayan biz Türkler için çok önemliydi. H.Ö.H. bu seçimde hedefi 50 milletvekili çıkarmasıydı şu an gelen haberlere göre 40 milletvekilliğini garantilemiş durumda olduğu yönünde dış devletlerde çifte vatandaşlardan gelecek oylar ile bu sayının biraz daha artacağı yönünde tahminlerimiz var. Çerkezköy’de çifte vatandaş olan 1000’e yakın seçmen var.Bayram nedeniyle derneklerin ücretsiz olarak tahsis ettiği otobüslerle bayramlaşmak için Bulgaristan’a bir çok seçmen gitti ve oylarını orada kullandı.Çerkezköy’de sandığa 431 seçmen giderek oy kullandı ve bu kullanılan oyun 397’si H.Ö.H’ne çıktı.Bulgaristan Parlemontosun da 240 milletvekili var. Şu an Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi üçüncü durunda seçimde ikinciliği sürdüren parti ile arasında çok az bir fark var H:Ö.H. gelecek oylarla ve çıkaracağı birkaç milletvekili ile de ikinci parti çıkması da bekleniyor. Bu seçimde de Bulgaristan’da tek başına iktidar olacak bir parti gözükmüyor ve H.Ö.H. koalisyonda ya ikinci ya a üçüncü parti olarak iktidar ortağı olacak. Şu an durum bunu gösteriyor. Bu da bizleri memnun ediyor.”dedi.

 

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR

HÖH Çerkezköy ve Kapaklı temsilcisi Şevket Halimoğlu, seçim süresince çeşitli tedbirlerle seçimlerin sağlıklı bir ortamda geçmesini sağlamak için çalışan yetkililere teşekkür ederek, “Pazar günü Tekirdağ il genelinde kurulan sandıklarda seçim süresimce ilgi ve alakalarını bizden eksik etmeyen sayın Valimiz Ali Yerlikaya’a ,Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a Çerkezköy ve Kapaklı’da kurulan sandıklarda uzak yerlerden gelecek yaşlıların oy kullanmalarını sağlamak için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Kapaklı Belediye Başkanı irfan Mandalı’nın araba tahsis ederek yaşlıları getirip götürmelerini sağladıkları için ve gösterdikleri kolaylıklar ile katkıları nedeniyle ve Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan ve Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın’a da seçim süresince sağladıkları güvenlik önlemleri nedeniyle çok teşekkür ediyorum.”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN