Köprülü Atatürk büstü kırılan okula gitti

Muratlı'daki Talatpaşa İlkokulu'nun bahçesinde bulunan Atatürk büstüne ve Türk bayrağına yapılan saldırıya tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü â€?

GÜNDEM 9.10.2014 13:10:00 0
Köprülü Atatürk büstü kırılan okula gitti

BAYRAK DEVLETİ TEMSİL EDER 

Milletvekili Emre Köprülü, Atatürk büstünün kırılmasına ve göndere çekili Türk bayrağının indirilmesine yönelik sert açıklamalar yaptı. Devletin bayrak ile temsil edildiğini, ülkenin kurucusunun da Mustafa Kemal Atatürk olduğunu vurgulayan Milletvekili  Köprülü, “Her ikisi de bizim için kutsal, ikisi de bizim için el sürülemez. Muratlı gibi bir yerde böyle bir hadise oluyorsa, buna tavrımızı göstermemiz gerekiyor” diye konuştu.

 

BARIŞ İÇERİSİNDE YAŞAYACAĞIZ

Ülke olarak sıkıntılı günler yaşadığımızı söyleyen Köprülü, “İnsanların tavırları, tepkileri olabilir, tepkilerini dile getirebilirler. Ama  ülkenin bayrağına, kurucusuna yönelik her eylemler hangi sebeple yapılırsa yapılsın, tepki haklı bile olsa çok sert karşılık görür. İnsanlar haklı oldukları noktada haksız pozisyona düşerler, bütün Türk milletini karşılarına alırlar. Bugün bu Muratlı'da oldu, daha önce Esenyurt’ta oldu. Ülkenin birçok noktasında bu tarz provakatif eylemler devam ettirilmeye çalışılıyor. Bunları kimsenin kabul edecek hali yok. 76 milyon kardeşçe, 76 milyon barış içerisinde yaşayacak” dedi.

 

Haber Merkezi