Havsa kanalizasyon arıtma tesisi bitiyor

Edirne'nin Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, geçtiğimiz yıl başlanılan kanalizasyon arıtma tesisi yapımının ekim ayı sonunda tamamen biteceğini bildirdi.

GÜNDEM 8.10.2014 17:58:00 0
Havsa kanalizasyon arıtma tesisi bitiyor

BU AY BİTMESİ PLANLANIYOR

Havsa Belediyesi tarafından Ağustos 2013 tarihinde ihalesi yapılan kanalizasyon arıtma tesisinin çalışmalarının bu ay bitmesi planlanıyor. Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 58 kilometrelik kanalizasyon hattın 50 kilometresinin bittiğini ve Ekim ayı sonuna doğru tamamının biteceğini ifade ederek, "Kanalizasyon arıtma tesisimiz 8 ayrı binadan oluşmaktadır" dedi.

TESİSİN ÖZELLİKLERİNİ ANLATTI

Başkan Tekin kanalizasyon arıtma projesi ile 30 bin nüfusa hitap edeceklerini belirterek, şunları anlattı:

 "Arıtma tesisi konvansiyonel özellikler taşımakta olup nüfusun artması durumunda ilave sistemlerle büyüme özelliğine de sahiptir. Tesis çıkış suyu temizliği 0,5 miligram litre ile 2 miligram litre arasında olacaktır. Tesiste çalışan bütün ekip ve ekipmanlar 24 saat çalışma özelliği göz önüne alınarak yedekli yapılmıştır. Tesiste elektrik kesilmelerine karşı 160 kilovat büyüklüğünde bir jeneratör mevcuttur. Çalışan sistem herhangi bir gözleme gerek kalmadan çalışabilecektir. Ayrıca tesis içinde laboratuvar ve idari bina teşkil edilecek olup sistem çıkış suyu manuel olarak da takip edilecektir. Tesisin işletmesi bir yıl yüklenici firma taahhüdünde olup bir yıl sonunda çalışır halde ve personel eğitimleri bitmiş halde belediyemiz tarafından teslim alınacaktır. 58 kilometrelik hattın 50 kilometresi bitmiş durumdadır. Ekim 2014 tarihinde tamamı bitecektir. Kasım ayının ortalarında da kullanıma açılacaktır. Bu arıtma tesisinin hayata geçirilmesi ile Havsa ilçe nüfusu olan 8 bin 500 evsel ve insani atıkları arıtılacaktır. Bu zaman zarfında halkımızın göstermiş olduğu anlayıştan dolayı tüm ilçe halkına teşekkür ediyorum. Ayrıca verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum. Aynı zamanda kanalizasyon inşaatında parsel ve abone bağlantıları yapılan bölgelerde de parke taş tamir işlerine belediyemizce başlandı ve 8 kilometresi tamamlandı. Havaların müsaade ettiği sürece çalışmalar aralıksız bir şekilde devam edecektir"