Nusratiye'de kanalizasyon sorunu sona erecek

Çorlu Nusratiye Mahallesi'nin kanalizasyon sorununu sona erdirecek olan atık su hattının temeli düzenlenen törenle atıldı.

GÜNDEM 8.10.2014 17:15:00 0
Nusratiye

ALBAYRAK KATILDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta'nın da katıldığı törende Nusratiye Mahallesi atık su hattının temeli atıldı. Gerçekleştirilecek olan çalışma çerçevesinde, Çorlu İlçesi Nusratiye Mahallesi Üvez Sokak üzerinde, zamanla yaşam alanı içerisinde kalan atık su deşarj noktasının vatandaşlardan gelen talep üzerine uzaklaştırılması adına 1 Kasım Caddesi ve bağlı sokaklarda bin 33 metre 300 beton büz ile atık su hattı yapılacak.

 

YILLARDAN BERİ DEVAM EDEN SORUN ORTADAN KALKACAK

Yapılacak olan hat ile deşarj noktası Çorlu kuzey kollektörünün geçtiği güzergaha kadar uzaklaştırılarak kollektör hattının da yapılması ile atık sular atık su arıtma tesisine ulaştırılacak.Temel atma töreninde Tekirdağ’ın kanalizasyon sorunundan kurtarmaya çalışacaklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ'nin çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiğini belirtirken şöyle dedi: "Su ve Kanalizasyon İdaremiz, Prof. Dr. Halim Orta yönetiminde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bugün de burada Nusratiye Mahallesinin yıllardan beri devam eden kanalizasyon sorununu ortadan kaldıracak çalışmayı başlatıyoruz. Tekirdağ'ın her yerinde özellikle kırsal kesimde altyapı konusunda önemli çalışmalarımız olacak. Bu çalışmanın Nusratiye Mahallesine hayırlı olmasını diliyorum."

 

Haber Merkezi