Soydaşlar HÖH dedi

5 Ekim'de yapılan Bulgaristan seçimlerine Tekirdağ genelinde 17 sandık kuruldu. Soydaşların ilgi gösterdiği seçimlerden en çok oyu Türklerin partisi olan HÖH aldı.

GÜNDEM 7.10.2014 16:10:00 0
Soydaşlar HÖH dedi

Bulgaristan’daki genel seçimlere soydaşlar büyük ilgi gösterdi. 5 Ekim Pazar günü Bulgaristan’da yapılan Erken Genel Seçimleri’nde Türklerin partisi olan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’ni destekleyen soydaşlar seçimlere yoğun bir ilgi gösterdi. Tekirdağ başta olmak üzere ilçelerinde de çifte vatandaş olan soydaşlar sandığa giden H.Ö.H. destek verdi.

 

HER İLÇEDE BİR SANDIK KURULDU

Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerinde olduğu gibi Tekirdağ il mekezi ve diğer ilçelerde kurulan sandıklarda da çifte vatandaşlar H.Ö.H’e destek verdi. Çerkezköy’ de G.O.P. İlk Okulu’nda kurulan sandıkta oy kullanan 431 seçmenden 397’si H.Ö.H’e oy kullandı. Diğer partilere ise toplam 34 oy çıktı. Çerkezköy’deki çifte vatandaş olan soydaşlar H.Ö.H. destek için sandığa gitti. Kapaklı’da ise 648 oy kullanıldı. Kullanılan oyların 536’nı H.Ö.H partisine gitti. Diğer partilere de 34 oy verildi. 78 oy da geçersiz sayıldı. Yoğun ilgi gösteren soydaşlar H.Ö.H.’ün hedefi olan 50 milletvekili çıkarmasını istediklerini ve oy kullanacak olan tüm çifte vatandaşların oy kullanmaları için çağrıda bulundu.

 

SOYDAŞLAR HÖH DEDİ

H.Ö.H. Çerkezköy Bölge Temsilcisi Şevket Halimoğlu, 5 Ekim Pazar günü yapılan seçimlerde çifte vatandaşların H.Ö.H.’ün fazla milletvekili çıkarması için seçimlere büyük ilgi gösterdiğini ve 50 milletvekili hedefinin yakalaması için bu seçimin önemli olduğunun bu yüzden katılımında yoğun olduğunu belirtti.

 

HEDEF TUTMADI

H.Ö. H. Çerkezköy Bölge Temsilcisi Halimoğlu 50 milletvekili çıkaramadık ama oylarımızı yükselttik ve en az 40 milletvekilliğini garantiledik “dedi. Şevket Halimoğlu, “Çerkezköy’de oy kullanacak olanların yarıdan çoğunun derneklerin tahsis ettiği araçlarla hem oy kullanmak hem de bayramlaşmak için Bulgaristan’a ücretsiz olarak gönderildiklerini de belirterek, “Çerkezköy’de yaklaşık 900 seçmenimiz var. Ancak Bayram olması dolayısıyla Balkan dernekleri çifte vatandaşların Bulgaristan’daki eş dost ve akrabalarıyla hem bayramlaşması hem de oylarını orada kullanmaları için ücretsiz olarak tahsis ettiği otobüslerle Bulgaristan’a gitmeleri nedeniyle ilçemizde sandığa giden seçme sayısı 431 kişide kaldı. Bu seçmenlerin 418’i oy kullandı ve kullanılan bu oyların 397’si H.Ö.H’partisi alırken 21 oyda diğer partilere çıktı. Kapaklı’da da 648 oy kullanıldı ve kulanılan bu oyun 536’nı H.Ö.H partisine çıktı. Diğer partilere de 34 oy ise diğer partilere ve 78 oy da geçersiz sayıldı.”açıklamasını yaptı.

 

TEKİRDAĞ’DAN HÖH ÇIKTI

Bulgaristan milletvekilli seçimi için Tekirdağ’da genelinde ise toplam 17 sandıkta oy kullanıldı. Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’da kullanılan 468 oyun 429’unu HÖH alırken, 19 oy geçersiz, 21 oy ise diğer partilere çıktı. Muratlı ilçesinde kullanılan 257 oyun 229’u HÖH’e kullanılırken 22 oy geçersiz ve 6 oy diğer partilere kullanıldı. Saray’da kullanılan 285 oyun 258’i HÖH’e, 16’sı geçersiz kabul edilirken 11 oy diğer partilere gitti.

 

 

Haber / Seyit SÜREN