Gürcün'den şoförlere müjdeli haberler

Çerkezköylü şoförlerin bayramlaşmasına UKOME Daire Başkanı M. Zeki Gürcün de katıldı.

GÜNDEM 7.10.2014 16:01:00 0
Gürcün

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş, şoför esnafıyla Oda Lokali’nde bayramlaştı. Şoförlerin bayramlaşmasına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi UKOME Daire Başkanı M.Zeki Gürcün de katıldı. Gürcün, “UKOME olarak biz şoför esnafımızın önünü açmak için çalışıyoruz.”dedi.

 

GÜRCÜN’E TEŞEKKÜR ETTİ

Şoförlerin bayramlaşmasına katılanlara tek tek ‘Hoşgeldiniz’ diyen Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş, “Bizi kırmayıp buraya gelerek bizlerle birlikte olan UKOME daire Başkanımız M. Zeki Gürcün’e çok teşekkür ediyorum. Kurban Bayramınızı en iyi dileklerimle kutluyor sağlık ve mutluluk dileklerimle hayırlı işler temenni ediyorum. Bu gün aramızda olan siyasi partilerimizin ilçe başkanlarına da katılımları için teşekkür ediyor ve bayramlarını kutluyorum.”dedi.

 

LOKALİNİZ HAYIRLI OLSUN

Yaşar Kuş’un ardından konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, “Bu gün değerli şoför esnafımızla birlikte olmak bizleri mutlu etti. Şoförlerimiz bizlerin değerleridir. Kurban bayramınızı en iyi dileklerimle kutluyor, yeni oluşturduğunuz lokalinizin açılışı sizlere hayırlı olmasını temenni ediyorum.”diye konuştu.

 

ÖNSEL’DE TEBRİK ETTİ

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel de yeni açılan lokal için şoförleri tebrik ederek, “Öncelikle Burban bayramınızı kutluyor hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu yeni lokalinizin güzel faaliyetlerinize hizmet etmesini diliyor, Müslüman aleminde akan kanların durmnasını diliyoruz.”dedi.

 

SAĞLAM ŞOFÖRLERİMİZ OLURSA MİLLETİMİZ SAĞLIKLI OLUR

Bayramlaşmaya katılan bir diğer siyasi parti ilçe başkanı Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon oldu.  Kalyon da, “Mübarek Kurban Bayramınızı hayırlara vesile olması temennisiyle kutluyor, hepinize sağlıklı günler diliyorum. Bizim şoförlerimiz sağlam olursa milletimizde sağlıklı olur düşüncesiyle hepinize iyi bayramlar diliyorum.” açıklamasında bulundu.

 

ŞOFÖRLERİN ÖNÜNÜ AÇMAYA ÇALIŞIYORUZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Kurulu (UKOME  )Daire Başkanı M. Zeki Gürcün daha sonra konuştu. Gürcün, sözlerine şoförlerin bayramını kutlayarak başladı. Gürcün şunları kaydetti: “Öncelikle hepinizin bayramınızı kutluyor, çoluk çocuğunuzla birlikte iyi bayram geçirmenizi diliyorum. Bildiğiniz gibi 13 Mayıs’ta göreve atandım. Bu güne kadar yaptığımız çalışmalarda yeni yönetmelikler hazırladık. Bunların dördü tamamlandı ve uygulamaya konuldu. Diğerleri üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor. Biz Şoför esnafımızın önünü açmak için çalışıyoruz. Bu güne kadar 11 ilçede 11 ayrı uygulama yapılmış. Biz bu uygulamaları bir potada toplayarak iyileştirmeye çalışıyoruz. Yasa gereği şimdi hepsi tek tip olması gerekiyor. Sizinle birlikte bu kentin ulaşımını iyi yönetmek için görevdeyiz.”

 

S VE M PLAKALARIN YÖNETMELİĞİ BİTTİ

UKOME Daire Başkanlığına bağlı 5 şube bulunduğunu hatırlatan Gürcün, “Hepsi beş değişik alanda görev yapıyor. Önümüzde iki yol vardı biri uygulamaları yeniden düzenlemek. Diğeri ise olduğu gibi devamını sağlamak. Devamını sağlamak ileride çok büyük bir kargaşaya yol açacağından yeniden düzenlemenin en doğrusu olduğu için yeni düzenlemeye gidildi. Biz tüm oda başkanlarımızın bu konudaki görüşlerini aldık ve ulaşımı daha iyi sağlanması yönünde düzenlemenin yapılmasına gidildi.Yani paydaşlarla bu konuları görüştük ve bu görüşleri UKOME’ye sunduk.Yönetmelik tek tek satır satır inceleniyor. S ve M Plakaların yönetmeliği bitti diğerleri içinde uğraşıyoruz. Uygulamada birtakım sıkıntılar olabilir. Ancak biz sizin sağlıklı çalışmanız için bunu yapıyoruz. İleride sizlerin menfaatlerine olacağını göreceksiniz.”diye konuştu.

 

HATLARA YENİ DÜZENLEME

Tekirdağ genelinde toplu ulaşımın daha sağlıklı bir şekilde işlemesi için gayret gösterdiklerini söyleyen Gürcün, “UKOME’de toplu taşımacılık ayrıntılarıyla görüşüldü. İl genelinde toplu taşımacılığın en iyi şekilde yapılması ve sıkıntı yaratmaması için gerekli düzenlemeler yapıldı. Yakında yeni uygulamayı ihaleye çıkaracağız. Hangi hatta kaç araç, kaç yolcu ve kaç durak var ise sayılar halinde veriler toplanacak ve il genelinde ulaşılmayan hat kalmayacak. Çakışan hatlar ortadan kalkacak.Yapılan bu çalışmalarla minibüs ve otobüs duraklarında yeniden belirleme çalışması yapıyoruz. Küçük minibüslerinde bir araya gelmesini şirketleşmesi çalışması yapacağız ve bunu yaparken de sistemi daha verimli hale getireceğiz. Her zaman sizin fazla para kazanması yönünde hem de karmaşanın ortadan kalması yönünde iyi olacak. Ayrıca UKOME’de bireysel istekleri karşılamama kararı alınır.”dedi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler esnaf Odası Lokali’ndeki bayramlaşma programına, UKOME Daire Başkanı M.Zeki Gürcün’ün dışında AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar ve yönetimi, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ve yönetimi, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, Saadet Partisi’nden 30 Mart Yerel Seçimleri’nde Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Erol Kaya, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası eski Başkanlarından Cemalettin Köse, Akarsu Birlik Minibüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Öztürk, eski başkanlardan Mustafa As, Çerkezköy Muhtarlar Derneği Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgül, Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aşkın Gündoğdu ve dernek yönetimi ve çok sayıda odaya üyesi şoför esnafı katıldı.

 

Haber / Seyit SÜREN